ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής – «Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος;»: Σόου από το συνήγορό του

«Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος;» ρώτησε με έντονο ύφος την έδρα ο συνήγορός του.

Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή σε περίπτωση φυλάκισής του.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως«Αν μπορούσαν να βρουν τη νομική φόρμουλα, θα σας τον έφερναν σιδεροδέσμιο εδώ στο δικαστήριό σας. Είναι αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του Μιχαλολιάκου επί πίνακι. Όλα για να χαρεί το πόπολο. Έκλεισε η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη; Δεν ήταν παράνομη η εφημερίδα. Αυτό που ήθελε το think tank, να μην υπάρχει αυτή η φωνή και να υπάρχουν μόνο οι άλλες, το κατάφερε. Έκλεισε το κόμμα, δεν πάει κανείς στα γραφεία. Τα κατάφεραν».

Και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αθώος. Συντάσσομαι πλήρως με την κυρία εισαγγελέα. Τώρα γίνονται όλα αυτά επειδή κάποιοι άλλοι έχουν το πάνω χέρι. Δε θα το έχουν για πάντα. Αν αθωωθεί ποιος θα του πει συγγνώμη; Θα πάει στη Βουλή να του ζητήσουν συγγνώμη; Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να πρέπει να απολογείται ότι αν αποφυλακιστεί θα κάνει κάτι κακό; Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος; Τι έκανε;».

Οι καταθέσεις, τα πεϊνιρλί και τα ζώα: Ύστατη προσπάθεια των χρυσαυγιτών να πάρουν αναστολή

Τα επιχειρήματά τους για την αναστολή των ποινών των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας. Συγγενείς, γείτονες και σύντροφοι των καταδικασθέντων επιστρατεύτηκαν προκειμένου να ενισχύσουν τα επιχειρήματά των συνηγόρων. Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, επί της χορήγησης ή μη ανασταλτικής δύναμης της έφεσης.

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου θα ανακοινώσει την πρότασή της.

Δεν ζήτησε αναστολή της έφεσης ο Λαγός

Δεν ζήτησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ο Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προκατάληψη του δικαστηρίου στο πρόσωπό του και προαναγγέλλοντας προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, εξέλαβε απαξιωτικό τόνο σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου προς μάρτυρα σχετικά με την εργασία της συζύγου του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τον ευρωβουλευτή- κι έτσι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής.

Η δήλωση του Γιάννη Λαγού, όπως τη διάβασε ο συνήγορός του στη δίκη έχει ως εξής: «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα επί 5,5 χρόνια. Όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές, ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Συνήγορος Παππά: Να κρατήσει «πισινή» το δικαστήριο

Να κρατήσει «πισινή» το δικαστήριο, ώστε αν έκανε λάθος «να μην αποβεί σε βάρος του κατηγορούμενου», ζήτησε ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά.

«Ο χρόνος της κράτησης δεν επιστρέφεται πίσω», είπε ο συνήγορος του πρώην βουλευτή και ζήτησε από το δικαστήριο να μην διατάξει την έκτιση της ποινής του εντολέα του, ώστε αν έχει κάνει λάθος είτε στην απόφαση επί της ενοχής είτε επί της ποινής, αυτό να μην αποβεί σε βάρος του εντολέα του, ο οποίος αν οδηγηθεί στην φυλακή ουσιαστικά θα έχει εκτίσει την ποινή του ώσπου να γίνει το εφετείο.

Νωρίτερα ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου επικαλέστηκε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους για την αίτηση του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

8 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

9 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

9 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

10 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

10 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

10 ώρες ago