ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής η τουρκική προκλητικότητα

Να μπει το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο στην ημερήσια διάταξη ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κάτι το οποίο έγινε δεκτό.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός φτάνοντας στις Βρυξέλλες, οι τουρκικές προκλήσεις θα συζητηθούν τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, δηλαδή αύριο, Παρασκευή.

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου -όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά. «Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει έτσι ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει τις ανάλογες συνέπειες», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. «Θα χρειαστεί, όμως, απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί», είπε.

«Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας», υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

5 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

13 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

15 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

15 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

17 ώρες ago