ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Εκλεισαν οι κάλπες – Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Εκλεισαν οι κάλπες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Γύρω στις 10 το βράδυ θα έχουμε ένα ασφαλές για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους.

Για την ΝΔ, αυτές οι εκλογές έχουν πολιτική χροιά, χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλο το προηγούμενο διάστημα έχει «οργώσει» όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να εκφράσει την στήριξη του στους υποψηφίους που φέρουν το γαλάζιο χρίσμα.Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς, στο 2673ο εκλογικό τμήμα (Λεβίδου 42). Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο εκλογικό τμήμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την ταυτότητά του μέσω του Gov Wallet στην εφορευτική επιτροπή και μπήκε στη συνέχεια πίσω από το παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Έξω από το σχολείο υπήρχε κόσμος που τον περίμενε να βγει και χειροκροτούσε. «Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για μια καλύτερη καθημερινότητα. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές. Θέλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους που θα ασπάζονται μια καλύτερη Ελλάδα με αναπτυξιακή δυναμική. Η κρίση στα χέρια των πολιτών. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους»

Στον ΣΥΡΙΖΑ η βασική στόχευση της Κουμουνδούρου όσον αφορά τις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι να καταγράψει ως δικό της κέρδος τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Θα επιδιώξει, μετά από δύο σκληρές ήττες στις εθνικές εκλογές, να διατηρήσει τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, να διατηρήσει τα ποσοστά του.

Ψήφισε στην Εκάλη ο Στεφανος Κασσελάκης. Τον Στεφανο Κασσελάκη υποδέχτηκε η υπ. δήμαρχος Κηφισιάς κα. Παπαζογλου και υποστηριχτές του κόμματος. «Όπως είπε άκουσα νωρίτερα τον πρωθυπουργό να λέει ότι σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες επιλέγουν τους τοπικούς άρχοντές τους. Νομίζω έχει έρθει η μέρα να αλλάξουμε την ορολογία. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους, ανθρώπους που έχουν προϋπηρεσία στην εργασία, στην κοινωνία , με καθαρά χέρια. Ανθρώπους που είνα ιεδώ να υπηρετήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα, χωρίς αλαζονεία και πάνω πάνω από όλα με διαφάνεια. Σήμερα καλώ τους Έλληνες και ειδικά τους νέους και τις νέες μας να έρθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα μικρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα από κακοδιαχείριση, από αμέλεια και πάνω από όλα από τη σπατάλη που χρεοκοπεί τη χώρα στο μακροπρόθεσμο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, περιμένουν τα αποτελέσματα, ώστε να γίνει τελικά η αποτίμηση από το εκλογικό επιτελείο του κόμματος. «Τα μηνύματα θα είναι για όλους», έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης, οπότε αναμένουμε να δούμε πώς θα αξιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης περίμενε στην ουρά, έως ότου ήρθε η σειρά του, προσήλθε στην αίθουσα, μπήκε στο παραβάν και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. «Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά και νομοθετικά την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης. Αυτή θέλουμε να είναι ο μεγάλος αποψινός νικητής και όχι, το μοντέλο του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, που απέτυχε παταγωδώς, θέλουμε απόψε να ηττηθεί. Αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που «όργωσε» όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για να στηρίξει τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης με τις δηλώσεις του, εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του για την βελτίωση της θέσης του κόμματος.

«Σήμερα ψηφίζουμε για δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με το γαρύφαλλο, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη, γιατί ακριβώς τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού, γιατί ακριβώς ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού, και όχι για τα κέρδη των λίγων» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας μετά το πέρας της διαδικασίας.

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο περιοδείας της στην Θεσσαλία, η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και προχώρησε σε δηλώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από το προαύλιο του 5ου δημοτικού σχολείου η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι «πάρα πολύ σοβαρό για να το αφήνουμε στα κόμματα που κατέστρεψαν τον τόπο» προσθέτοντας παράλληλα πως οι ψηφοφόροι πρέπει να «μείνουν μακριά από κομματικά ψηφοδέλτια των κυβερνητικών κομμάτων».

 

hlektragr

Recent Posts

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

9 λεπτά ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

1 ώρα ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

18 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

19 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

19 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

21 ώρες ago