ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Οι τελευταίες εξελίξεις στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ενέχουν «σοβαρότατους κινδύνους» για την Ελλάδα

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις ΑΠΕ, ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να ξεκινήσει την παρέμβασή του με σχόλιο για τα εθνικά θέματα που έχουν ανακύψει στη Μαδρίτη

Τη «μεγάλη ανησυχία» του για τα όσα διαδραματίζονται κατά τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σχετικά με την Τουρκία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις ΑΠΕ, ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να ξεκινήσει την παρέμβασή του με σχόλιο για τα εθνικά θέματα που έχουν ανακύψει στη Μαδρίτη και που, όπως είπε, «ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και για τη διεθνή θέση της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε σε σημερινή «επίσημη» ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι τελικά «στηρίζουν τον “εκσυγχρονισμό” των τουρκικών F16, αλλά και στην υπογραφή μνημονίου μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, στο οποίο οι δύο χώρες “δεσμεύονται ότι- χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία».

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί η Τουρκία, χωρίς φυσικά να συμμετέχει στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αναβαθμίζει δραματικά το ρόλο και τη θέση της στα διεθνή δρώμενα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης και τις δημόσια εκφρασμένες αναθεωρητικές της βλέψεις στο Αιγαίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «μέσα σε αυτό το κλίμα παράνομων διεκδικήσεων η Τουρκία όχι μόνο δεν πιέζεται να επανέλθει στο δρόμο της διπλωματίας, αλλά καταφέρνει να επιβάλει και να κατοχυρώσει επισήμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη λογική ενός Τουρκικού Αιγαίου».

Τέλος, εκφράζει την ανησυχία του «γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να είναι καθόλου ανήσυχη με όλα αυτά», αλλά «δηλώνει και ικανοποιημένη».

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

13 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

15 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

15 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

15 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

16 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

16 ώρες ago