ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση αντίδραση βουλευτή της ΝΔ στο «Ζ» Ρώσου μέλους της Διεθνούς Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Μια δύσκολη κατάσταση είχε να αντιμετωπίσει ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ και γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος, όταν Ρώσος βουλευτής εμφανίστηκε στην συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) με μπλούζα που έφερε το «Ζ» που χρησιμοποιείται από τη Ρωσία ως σύμβολο για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που προήδρευε της συνεδρίασης, ζήτησε την αποχώρηση ή την αλλαγή περιβολής από τον Ρώσο βουλευτή για να συνεχιστούν οι εργασίες της ΔΣΟ. Ο Ρώσος βουλευτής υπάκουσε στην απαίτηση του κ. Χαρακόπουλου και επέστρεψε στην τηλεδιάσκεψη με άλλη ενδυμασία.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι καθήκον όλων είναι η προάσπιση του κύρους του διεθνούς θεσμού των ορθοδόξων, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται σε πόλεμο δυο ιδρυτικά μέλη της ΔΣΟ, Ρωσία και Ουκρανία, δυο ομόδοξοι λαοί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως «η συνεδρίαση λαμβάνει ​χώρα στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, που δυστυχώς, απειλεί να υψώσει ένα νέο παραπέτασμα διχασμού της Ευρώπης, αλλά και του ορθοδόξου κόσμου».

Kατά την απολογιστική του εισήγηση επισήμανε μεταξύ άλλων και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για την συμμετοχή του προέδρου της Γ.Σ. της ΔΣΟ κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ και των Ρώσων βουλευτών στις συνεδριάσεις της Διεθνούς Γραμματείας, τονίζοντας ότι «αν και δεν έλειψαν οι κρίσεις -ιδιαίτερα εσχάτως- κατορθώσαμε εντούτοις να εξασφαλίσουμε την ενότητα του θεσμού, εδραιώνοντας και αναβαθμίζοντας το διεθνές του κύρος. Πρόκειται εξάλλου για μια ενότητα που εδράζεται όντως σε μια κοινή πολιτιστική πολιτισμική, θρησκευτική παράδοση».

Όπως δήλωσε αργότερα ο κ. Χαρακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο βουλευτής που εμφανίστηκε με το «Ζ» της ρωσικής εισβολής στην συνεδρίαση είναι νέο μέλος της ρωσικής εντιπροσωπείας στη ΔΣΟ. Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ένας διεθνής θεσμός όπως είναι η ΔΣΟ για προπαγάνδα τέτοιου είδους». Μάλιστα, σημείωσε πως «η ρωσική αντιπροσωπεία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική όσον αφορά τη συνθεσή της».

 

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

2 λεπτά ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

22 λεπτά ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

29 λεπτά ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

2 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

2 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

2 ώρες ago