ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μηνύματα του Αγώνα

Ο ελληνισμός γιόρτασε χθες τα 200 συν 1 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πριν από 30 ημέρες πίστευαν ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να ξαναζήσει σκηνές Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τη ρωσική εισβολή που έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και έχει δημιουργήσει ένα κύμα προσφύγων που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι ο αγώνας για ελευθερία, Δημοκρατία και εθνική κυριαρχία είναι διαρκής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και κάθε είδους αναθεωρητισμό. Πολύ περισσότερο όταν η Τουρκία έχει απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία, όπως και της Κύπρου.

Οι Ελληνες πρόγονοί μας αποτελούν πάντα το εθνικό πρότυπο ηρωισμού απέναντι σε μία αυτοκρατορία, ενώ ο αγώνας τους αποτέλεσε κύμα διεθνούς υποστήριξης που υποχρέωσε και τις μεγάλες δυνάμεις να συνταχθούν με το μέρος μας.

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, στην καρδιά της Δύσης, ενώ έχει συνάψει διπλωματικές συμμαχίες, αλλά και σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας, όπως με τη Γαλλία, που προβλέπει αμοιβαία αμυντική συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, και οι οποίες μας θωρακίζουν απέναντι σε κάθε απειλή.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου και οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα ανέδειξαν το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων που ενισχύεται σημαντικά με την απόκτηση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale και των γαλλικών φρεγατών. Η Ελλάδα στέκεται πάντα στην πλευρά του Διεθνούς Δικαίου και αγωνίζεται κατά του ολοκληρωτισμού και του αναθεωρητισμού. Αυτό είναι και το μεγάλο μήνυμα που προκύπτει από τη μεγάλη αυτή επέτειο για το έθνος μας.

hlektragr

Recent Posts

Τροχαίο στην Κορίνθου-Πατρών : Τούμπαρε νταλίκα

Τροχαίο ατύχημα με φορτηγό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5/24) στην Κορίνθου – Πατρών, στο…

2 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων : Ξεκινούν Εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος», για το διάστημα 24/5…

7 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αθλητική διοργάνωση «The Castle Challenge»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μονεμβασιάς, σε συνεργασία με την  εταιρεία whynot, διοργανώνουν στις…

7 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αργολίδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη…

10 ώρες ago

Πρόγραμμα πρόληψης γυναικών Ρομά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ένα πρόγραμμα πρόληψης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης γυναικών Ρομά έλαβε χώρα στους καταυλισμούς του Δήμου…

10 ώρες ago

Εκδήλωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας | Δημήτρης Πτωχός: «Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό και φιλικό σε νέες και υφιστάμενες επενδύσεις»

Περιφερειακή συνείδηση, ανάπτυξη συνεργιών, κατάλληλο υπόβαθρο προσέλκυσης επενδύσεων, σωστή εκπαίδευση νομικών, συντομότερος χρόνος πιστοποίησης και κόστος…

10 ώρες ago