Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αρχαίοι Έλληνες: Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες» – Μία σημαντική έκθεση στην Καμπέρα

Εγκαινιάστηκε στο Εθνικό Μουσείο της Καμπέρας η Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Εκθεμάτων με τίτλο «Ancient Greeks: Athletes, Warriors and Heroes» («Αρχαίοι Έλληνες: Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες»).

Η μοναδική αυτή Έκθεση, που θα διαρκέσει έως το Μάιο του 2022, σκοπό έχει να αναδείξει το αγωνιστικό πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας. Τη βραδιά των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Dr Matthew Trinca, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Καμπέρας, η Tara Cheyne, υφυπουργός Παιδείας της Περιοχής Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT), η Dr Lily Withycombe, επιμελήτρια της έκθεσης, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας και Εκκλησίας της Καμπέρας, Γιάννης Λουκαδέλλης.

«Αν δεν μπορείτε εσείς να πάτε στην Ελλάδα, φέρνουμε εμείς την Αρχαία Ελλάδα σε σας» δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Dr. Trinca στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και συμπλήρωσε: «Η έκθεση αποτελεί μια γιορτή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού εστιάζοντας στην ευγενή άμιλλα και φωτίζοντας διάφορες πλευρές της ζωής στην αρχαία Ελλάδα όπως η παιδική ηλικία, ο αθλητισμός, οι ήρωες, η μεταθανάτια ζωή, το θέατρο και η μουσική».

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο της έκθεσης περιέχονται 170 εκθέματα τα οποία ανακαλύφθηκαν σε αρχαίες ελληνικές πόλεις και αποικίες και είναι ενδεικτικά της εμβληματικής παρουσίας των αρχαίων Ελλήνων. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Μουσείου Αυστραλίας, του Μουσείου Δυτικής Αυστραλίας, του Πολεμικού Μουσείου Auckland και του Βρετανικού Μουσείου.

Ο κ. Γιάννης Λουκαδέλλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Καμπέρας συνέδεσε στην ομιλία του τις δυναμικές φιγούρες της δικής του «μητριαρχικής» οικογένειας -της μητέρας του και της γιαγιάς του- με τη φτερωτή θεά Νίκη, ένα έργο συνδεδεμένο ακόμη και σήμερα με τον αθλητισμό.

«Αυτή η έκθεση έφερε τόσες πολλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία και είμαι σίγουρος ότι πολλοί Ελληνοαυστραλοί θα ένιωσαν το ίδιο» σχολίασε ο κ. Λουκαδέλλης.

Η έκθεση Ancient Greeks: Athletes, Warriors and Heroes” θα βρίσκεται στο National Museum of Canberra έως την 1η Μαϊου 2022.
Δείτε το trailer της έκθεσης εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.nma.gov.au/exhibitions/ancient-greeks
Πηγή: εφημερίδα “Νέος Κόσμος”/Εθνικό Μουσείο Αυστραλίας

hlektragr

Recent Posts

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

56 λεπτά ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

2 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

2 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

2 ώρες ago

Κυριακή των Βαΐων: Ανοιχτά καταστήματα – Σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο

Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για…

2 ώρες ago

Δήμος Σικυωνίων: Stymphalia Lake Run 2024

Ο Δήμος Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και Αθλητικός Σύλλογος Σίσυφος, σε συνεργασία…

2 ώρες ago