Περιβάλλον

Το Hyperion XP-1 έκανε δημόσιο ντεμπούτο στο Λος Άντζελες

Το πρώτο μοντέλο της startup εταιρείας, Hyperion, έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτων στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Το Hyperion XP-1 είναι ακόμα σε μορφή πρωτότυπου, με τον σχεδιασμό του να θυμίζει κάποιο εξωγήινο αεροσκάφος από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Διαθέτει ασυνήθιστες αναλογίες, περίπλοκες εισαγωγές αέρα και κάποια κομμάτια να εξέχουν από το αμάξωμα – συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιζόμενων λεπίδων τύπου Bugatti που καλύπτονται από ηλιακά πάνελ.

Όσον αφορά τα νούμερα, το Hyperion XP-1 υπόσχεται εμβέλεια 1.635 χλμ. – όταν γεμίσουν οι carbon δεξαμενές υδρογόνου – μια διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά. Ο κινητήρας περιλαμβάνει κυψέλες υδρογόνου, υπερπυκνωτές αντί για μπαταρίες, κιβώτιο τριών ταχυτήτων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που στέλνουν ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Η συνδυασμένη ισχύς υπερβαίνει τους 2.000 ίππους, επιτρέποντας του να επιταχύνεται από τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96,5 χλμ./ώρα) σε 2,2 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 356 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την Hyperion, το XP-1 ζυγίζει μόλις 1.032 κιλά, ένα βάρος το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο βάρος των περισσότερων ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο πλαίσιο μονοκόκ – από ανθρακονήματα και τιτάνιο – την ανάρτηση από κράμα αλουμινίου, το σύνθετο αμάξωμα ενισχυμένο με τιτάνιο και φυσικά την απουσία μιας τεράστιας (και εξαιρετικά βαριάς) μπαταρίας.

Όπως είχε ανακοινώσει το 2020, η Hyperion σχεδιάζει να κατασκευάσει 300 μονάδες του XP-1 στις ΗΠΑ, με τις τιμές να ανακοινώνονται αργότερα. Ο αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει η παραγωγή το 2022, με ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του hypercar να έχει ήδη δοκιμαστεί στο Λας Βέγκας πέρσι. Η Hyperion δέχεται ήδη κρατήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της.

 

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

4 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

4 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

4 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

4 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

4 ώρες ago