ΠΕΡΙΕΡΓΑ

NASA: Αποστολή σε αστεροειδή που θα μπορούσε να μας κάνει όλους…δισεκατομμυριούχους! – Τι περιέχει

Ένας αστεροειδής – «χρυσωρυχείο» φαίνεται να περιέχει πολύτιμα μέταλλα, συνολικής αξίας έως και 10 δις δολαρίων ή, αλλιώς, 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μία τέτοια τεράστια πηγή πλούτου θα ήταν θεωρητικά αρκετή για να μετατρέψει τους πάντες στον πλανήτη σε δισεκατομμυριούχους.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής ονομάζεται Psyche 16 και στην πραγματικότητα γνωρίζουμε γι’ αυτόν εδώ και πολύ καιρό, από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1852, πριν βρούμε οποιονδήποτε τρόπο να φτάσουμε σε αυτόν.

Ο Psyche 16 περιφέρεται γύρω από τον ήλιο και στροβιλίζεται γύρω από το διάστημα μεταξύ του Άρη και του Δία, ενώ απέχει περίπου 482.803.200 χιλιόμετρα από τη Γη.

Η NASA έχει κατασκευάσει, πλέον, ένα σκάφος που θα κατευθυνθεί στον αστεροειδή και η τρέχουσα ημερομηνία εκτόξευσης ορίζεται στις 5 Οκτωβρίου του 2023.

Ωστόσο, δεν σκοπεύουν να… κλέψουν τον αστεροειδή ή να πιάσουν όλα τα πολύτιμα μέταλλα γιατί τελικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το καταφέρουμε αυτό, με την τεχνολογία που έχουμε.

Αντίθετα, σύμφωνα με δήλωση της διαστημικής υπηρεσίες, οι λόγοι για τους οποίους θέλουν να κατευθυνθούν προς αυτή την τεράστια μάζα από σίδηρο, νικέλιο και χρυσό, είναι καθαρά ερευνητικοί.

«Με λιγότερες από 100 ημέρες να απομένουν πριν από την εκτόξευσή του, ομάδες μηχανικών και τεχνικών εργάζονται σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι το σκάφος είναι έτοιμο να ταξιδέψει 4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα σε έναν πλούσιο σε μέταλλα αστεροειδή που μπορεί να μας πει περισσότερα για τους πλανητικούς πυρήνες και το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες».

Αυτή η αποστολή είχε αρχικά προγραμματιστεί να πετάξει πέρυσι, αλλά δεν ήταν έτοιμη, αν και οι ειδικοί κατάφεραν τώρα να ολοκληρώσουν μια πλήρη δοκιμή του διαστημικού σκάφους και των δυνατοτήτων του.

Τεράστιος αστεροειδής πέρασε δίπλα από τη Γη χωρίς να το καταλάβει η NASA

Θα είναι μια εξαετής αποστολή για το διαστημόπλοιο, το οποίο πρόκειται να εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 5 Οκτωβρίου.

Εάν αυτή δεν αποδειχθεί η μεγάλη μέρα, τότε υπάρχουν άλλες πιθανές ημερομηνίες εκτόξευσης διάσπαρτες σε όλο τον μήνα Οκτώβριο, αν και, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσει εκεί.

Το ερευνητικό όχημα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο SpaceX Falcon Heavy, ένα από τα σκάφη του Έλον Μασκ για τη μεταφορά αντικειμένων στην τροχιά της Γης.

Ωστόσο, αυτό το σκάφος δεν θα παραμείνει εντός της βαρυτικής έλξης του πλανήτη μας και αντίθετα θα εκτοξευθεί πέρα ​​από τον Άρη προς τον αστεροειδή, χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια για να προωθηθεί για έξι χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, θα περάσει περίπου 26 μήνες σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή Psyche 16, τραβώντας φωτογραφίες του αστεροειδούς και συλλέγοντας δεδομένα για αυτόν που θα μας πουν ακόμη περισσότερα για αυτόν τον εξαιρετικά πολύτιμο διαστημικό βράχο.

Ίσως μια μέρα εξορύξουμε αστεροειδείς για τον απίστευτο υλικό τους πλούτο , αλλά όσον αφορά το να γίνουμε…όλοι δισεκατομμυριούχοι, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

16 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

16 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

16 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

17 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

17 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

18 ώρες ago