ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Επιπλέον 6.500 προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων

Αυξάνονται κατά 6.500 οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, και άλλους φορείς του Δημοσίου για 12μηνη απασχόληση με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες.

Οι άνεργοι που θα επωφεληθούν από το εν λόγω πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2017 με χαμηλή ζήτηση η οποία αυξήθηκε στη συνέχεια, ανέρχονται στους 15.000.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΕΑΔ) ενέκρινε την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συζήτησης με ωφελουμένους που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα.

Επιχορήγηση

Οι επιπλέον 6.500 θέσεις, χρηματοδοτούνται με 117 εκατ. ευρώ. Η μηνιαία επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται έως 750 ευρώ το μήνα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (όπως δήμοι, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κ.λπ.) και δημοτικές επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας.

Εν τω μεταξύ, λήγει την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 23:59 η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022- 2023. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

18 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago