ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η μεγάλη επένδυση ύψους €840 εκατ. στη Σαρωνίδα

Η νέα στρατηγική επένδυση ύψους 840 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας

Την έγκριση της νέας στρατηγικής επένδυσης ύψους 840 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα ενέκρινε σήμερα, 22/6/2022 η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την επένδυση «SARONIDA OLYMPOS GOLF PROJECT» της εταιρείας «ΒΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», στην περιοχή της Σαρωνίδας Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ανάπτυξης η νέα στρατηγική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Αναλυτικότερα, η επένδυση αφορά στην τουριστική αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, με γήπεδο golf, ελικοδρόμιο, τουριστικό χωριό, τουριστικό λιμένα καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Πρόκειται για ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, πλήρως ενσωματωμένης στο περιβάλλον, εναρμονισμένης στις αρχές της «πράσινης» λειτουργίας των επιχειρήσεων με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

4 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

4 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

4 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

4 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

4 ώρες ago