ΝΕΑ

Ο «κουραστικός» τίτλος «Μις Υφήλιος» της Κορίνας Τσοπέη

Όταν στις 20 Ιουνίου 1964 η Κυριακή Τσοπέη κερδίζει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς της χρονιάς μαζί με ένα αυτοκίνητο, όλοι είναι βέβαιοι πως η τελευταία ζει την σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της.

 

Όμως, ο εγχώριος τίτλος δεν αρκεί στην πανέμορφη 20χρονη και δηλώνει συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς που εκείνη τη χρονιά γίνεται στο Μαϊάμι.

Φτάνει εκεί μη γνωρίζοντας λέξη αγγλικά, ενώ στις  επαφές της τη βοηθά μια Ελληνοαμερικανίδα που γνωρίζει στην περιοχή.  Παρότι ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Οικονόμου επιχειρεί να την “προσγειώσει”» λέγοντάς της: “Δεν θα βγεις πρώτη. Ο συναγωνισμός με τις Σουηδέζες είναι μεγάλος. Αν το πάρεις απόφαση, θα περάσεις καλά”, η ίδια αισθάνεται πολύ σίγουρη για τον εαυτό της, ιδίως όταν γνωρίζει τις συνυποψήφιες της.

Κορίνα Τσοπέη: Η στιγμή που ανακηρύσσεται η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο

Ο διεθνής διαγωνισμός ομορφιάς εκείνης της χρονιάς έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι μεταδίδεται για πρώτη φορά απευθείας από την αμερικανική τηλεόραση, με αποτέλεσμα η τηλεθέαση να  “χτυπήσει κόκκινο” αφού τον παρακολουθούν πάνω από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί. Η Τσοπέη, που πλέον ονομάζεται Κορίνα, φτάνει με ευκολία στην τελική πεντάδα του διαγωνισμού μαζί με την Κινέζα, τη Σουηδέζα, την Ισραηλινή και την Αγγλίδα, και όταν ακούει ότι είναι η “Μις Υφήλιος” 1964 ξεσπά σε κλάματα, γιατί ενώ έχει καταφέρει από τους χωματόδρομους του Υμηττού να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου όπως είχε ονειρευτεί, τώρα δεν έχει δίπλα της κανέναν δικό της άνθρωπο να μοιραστεί τη χαρά της.

Η Κορίνα Τσοπέη τη βραδιά της παγκόσμιας αποθέωσης της

Στην Ελλάδα η νίκη της χαρακτηρίζεται ως “αναγέννηση του αρχαίου ελληνικού κάλλους” και οι δημοσιογράφοι “πολιορκούν” το πατρικό της για δηλώσεις του τύπου “Η Κούλα θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα”. Οι γονείς βέβαια αγνοούν ότι ο τίτλος της “Μις Υφήλιος”, εκτός από δόξα, χρήμα και ταξίδια, έχει και μεγάλες υποχρεώσεις κάτι που συνειδητοποιεί και η ίδια πολύ γρήγορα. Ενώ στην Αθήνα οι κινηματογράφοι παρουσιάζουν τη νίκη της με την προβολή επικαίρων με τον πομπώδη τίτλο “Το φιλμ της ομορφιάς”, η νεαρή Τσοπέη είναι κυκλωμένη από δημοσιογράφους, κινηματογραφικούς παραγωγούς, μάνατζερ και, φυσικά, υποψήφιους γαμπρούς τους οποίους όμως δεν μπορεί για ένα χρόνο να παντρευτεί, αφού τη δεσμεύει το συμβόλαιο με τον διεθνή διαγωνισμό.

Μια από τις πολλές φωτογραφίσεις της εποχής

Γυρίζει όλο τον κόσμο σε τόσο καταιγιστικούς ρυθμούς που από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες δηλώνει ότι, αν ήξερε τις υποχρεώσεις της νικήτριας δεν θα δήλωνε ποτέ συμμετοχή σε αυτόν. Πριν από ένα μόλις χρόνο έκλαιγε γιατί ο αυστηρός πατέρας της δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι, τώρα πλέον κλαίει γιατί βγαίνει κάθε βράδυ, μακριά όμως από τους δικούς της.

Η έξαρση του παγκόσμιου φεμινιστικού κινήματος εκείνης της εποχής οδηγεί σε συνεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε σημείο του κόσμου όπου εμφανίζεται, με την ίδια να απαντά γι αυτές :“Κοίταξε να δεις, είμαι στα είκοσί μου, ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο πρώτη θέση, γνώρισα τους προέδρους της Αμερικής, των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας, της Αργεντινής. Πες μου πώς μπορεί ένα κορίτσι είκοσι χρόνων να κάνει αυτά που κάνω εγώ;”.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη- Πού θα δούμε 30άρια

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη (16/5), η οποία θα συνοδευτεί και από…

2 λεπτά ago

Οικογενειακό θρίλερ στο Ίλιον

Αναζητούνται τα τέσσερα παιδιά που άρπαξε η ίδια τους η μητέρα από χώρο παιδικής προστασίας…

4 λεπτά ago

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία DMMO

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για τη…

8 λεπτά ago

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -51- άτομα, προσήχθησαν -82- και έγινε έλεγχος σε   -1.142-   Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε…

9 λεπτά ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

21 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

21 ώρες ago