ΝΕΑ

Τουρκία: Παραιτήθηκε από τη σύνοδο COP16 του ΟΗΕ για το περιβάλλον

Η Τουρκία παραιτήθηκε από τη διοργάνωση της COP16, της μεγάλης, διεθνούς συνόδου για τη βιοποικιλότητα, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το 2024, λόγω των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τη χώρα, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

 

Τουρκία: Ο σοβαρός λόγος της παραίτησής της

Η Άγκυρα αποφάσισε να παραιτηθεί «από τη φιλοξενία και την προεδρία» αυτής της σημαντικής συνόδου, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ανέφερε η γραμματεία της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιολογική Ποικιλότητα (CDB) σε επιστολή της προς τις συμβαλλόμενες χώρες, που φέρει ημερομηνία 31 Ιουλίου.

Η CDB κάλεσε όσες χώρες επιθυμούν να φιλοξενήσουν τη σύνοδο κατά τις ίδιες ημερομηνίες (21 Οκτωβρίου-1η Νοεμβρίου 2024) ή σε άλλες κοντινές ημερομηνίες, να το δηλώσουν «το συντομότερο δυνατόν».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Καναδά ανέφερε ότι κάποιες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την Τουρκία. Η Γαλλία δεν μπορεί να είναι υποψήφια γιατί το πρόγραμμά της είναι επιβαρυμένο του χρόνου, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2025, ανέφερε το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης.

Οι COP για τη βιοποικιλότητα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, σε αντίθεση με τις COP για το κλίμα, που γίνονται κάθε χρόνο. Η προηγούμενη, που επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στην Κίνα το 2020, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας της Covid-19 και τελικά έγινε τον Δεκέμβριο του 2022 στο Μόντρεαλ. Η σύνοδος εκείνη κατέληξε σε μια ιστορική συμφωνία, καθώς οι χώρες συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη με στόχο να προστατευθεί το 30% του πλανήτη μέχρι το 2030, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

3 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

5 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

6 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

7 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

7 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

7 ώρες ago