ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Τσακαλώτος – «Στις εκλογές είχαμε θολή ταυτότητα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του Προέδρου. Ετσι έγινε ο δεύτερος υποψήφιος μετά την Εφη Αχτσιόγλου.

 

«Σας κάλεσα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου σε μια δύσκολη στιγμή, μετά από τόσο μεγάλη ήττα, βεβαίως χρειάζεται μεγάλη συζήτηση για τις αιτίες της ήττας, αναστοχασμό, προβληματισμό, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα έχουμε την ευκαιρία στο έκτακτο συνέδριο για να τα συζητήσουμε.  Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στη συνέχεια και στην τομή», είπε, κάνοντας αναφορά στην έξοδο από τα μνημόνια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι αριστερό κόμμα και θα απευθυνθεί σε εργαζόμενους, από ντελίβερι μέχρι εργαζόμενους στον τουρισμό. «Έχουμε μία ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί», ανέφερε. «Θέλουμε να απευθυνθούμε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ή στους ανθρώπους με αναπηρία που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά. Αλλά είναι άλλη η ερώτηση πού απευθύνεσαι και άλλη η ερώτηση για το ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι», είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του, τις προτάσεις του. «Πιστεύω ότι στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Αυτό δεν το λένε μόνο Αριστεροί και Αριστερές, αλλά δημοσκόποι, πολιτικοί επιστήμονες, ότι το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σαφές στις εκλογές».

Στις δηλώσεις του επίσης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς. (…) Θέλουμε να απευθυνθούμε σε πολύ κόσμο. Πρέπει να εξηγήσουμε τις αξίες μας, τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας». «Έχει σχέση σε ποιους απευθύνεσαι, αλλά έχει την ίδια σχέση και ποιος είσαι εσύ. Πιστεύω στις εκλογές είχαμε μια πολύ θολή ταυτότητα. Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ξεκάθαρο», επισήμανε.

Ειδική αναφορά έκανε και στην τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην οικονομία της φροντίδας, σε δουλειές, που συνήθως κάνουν γυναίκες και είναι κακοπληρωμένες. Για το μεταναστευτικό, έκανε αναφορά στο δικαίωμα των δικαιωμάτων και των διεθνών συμβάσεων, λέγοντας ότι έχουμε μετανάστες κλειδωμένους σε κέντρα, ενώ πολλοί ψάχνουν εργατικό δυναμικό.

«Είμαστε και θα πρέπει να είμαστε σε διάλογο με τη σοσιαλδημοκρατία, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και με τους Πράσινος», είπε, υπενθυμίζοντας ότι ο πράσινος νόμος που ψηφίστηκε στην Ευρωβουλή δείχνει ότι μπορούν να υπάρξουν συμμαχίες. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Κέινς για τον πολιτισμό έλεγε ότι το κράτος δεν πρέπει να περιορίζει, αλλά θα πρέπει να δίνει ευκαιρίες, να δίνει αυτοπεποίθηση και κουράγιο, να δίνει χώρο. Αυτό ισχύει και στον πολιτισμό και σε άλλους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό, δημιουργικό κράτος, που δημιουργεί πλούτο, που κάνει την Ελλάδα πιο πλούσια. Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι μόνο ο ιδιωτικός τομέας παράγει πλούτο. Κάνουν λάθος. Όταν το κράτος φτιάχνει δρόμους, δημιουργεί νοσοκομεία, φτιάχνει πλούτο. Όταν φτιάχνει συνέργειες στον ιδιωτικό τομέα, τον κρατικό τομέα, φτιάχνει πλούτο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό απαιτεί ομάδες που θα δουλέψουν. Και αν κάτι απέδειξα στη διαπραγμάτευση είναι ότι ξέρω να φτιάχνω ομάδες».

hlektragr

Recent Posts

Το παγωμένο νησί της Αρκτικής με τους πιο περίεργους νόμους στον κόσμο

  Ένα νησί που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και του…

8 ώρες ago

Ξυλόκαστρο: 1ο Φεστιβάλ Επιδείξεων Πολεμικών Τεχνών

1o Φεστιβάλ Επιδείξεων Πολεμικών Τεχνών. Διοργάνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο "Ολύμπιο" το οποίο θα πραγματοποιηθεί…

11 ώρες ago

Πανελλήνιες 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη -Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι…

11 ώρες ago

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του τελικού UEFA CONFERENCE LEAGUE

Ενόψει του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», που θα…

11 ώρες ago

Κομοτηνή: Σοβαρό τροχαίο έξω από σχολείο – Μητέρα με το έξι μηνών μωρό της παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο

Μητέρα με το έξι μηνών μωράκι της παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο το μεσημέρι της Τρίτης…

11 ώρες ago

AAΔΕ: Αλλάζει το Taxis – Έρχεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος» του φορολογούμενου

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για το πληροφοριακό σύστημα TAXIS της ΑΑΔΕ Με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη…

12 ώρες ago