ΝΕΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το βλέμμα γεμάτο φωτιά και σκεπτικισμό όταν συνάντησε τον Τσίπρα στη βουλή

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εχθές Σάββατο στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση έλαβε 158 ψήφους. Αυτό όμως που δεν έμεινε απαρατήρητο ήταν το βλέμμα «φωτιά» της ιδρύτριας της  Πλεύσης Ελευθερίας όταν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι άλλοτε σύμμαχοι πλέον είναι άσπονδοι πολιτικοί αντίπαλοι

Συγκεκριμένα πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή ο κ. Τσίπρας βρέθηκε να περπατά ανάμεσα στα έδρανα της Βουλής προκειμένου να βρεθεί στο δικό του. Εκείνη την στιγμή πέρασε μπροστά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας στα πάνω αριστερά έδρανα.

Εκεί έτυχε να βρίσκεται η Κωνσταντοπούλου η οποία είδε τον κ. Τσίπρα να περνά από μπροστά της και να χαιρετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… Η ίδια δεν αντέδρασε, ούτε και ο κ. Τσίπρας, αλλά το βλέμμα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν δηλωτικό των… αισθημάτων που τρέφει για τον κ. Τσίπρα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχει «επιτεθεί» στον Αλέξη Τσίπρα λεκτικά πολλές φορές

Σημειώνεται ότι η όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπογραφή μνημονίου τον Σεπτέμβριο 2015 και ήταν αρχικά υποψήφια με τη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία έλαβε 2,9%, αποτυγχάνοντας να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τον Απρίλιο του 2016 συνέστησε το κόμμα της Πλεύση Ελευθερίας και σήμερα βρίσκεται στη βουλή, με 8 βουλευτές.

Ζωή Kωνσταντοπούλου: Θα ψηφίσουμε θετικά στην διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

Θετική ψήφο προτίθεται να δώσει η Πλεύση Ελευθερίας στην διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων.

Λίγα λεπτά μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι μια νίκη του κόμματός της.

Όπως άλλωστε επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το θέμα του αποκλεισμού – όπως είπε – των Ελλήνων του εξωτερικού, ενέταξε στις παρατηρήσεις της κατά την συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων ενώ ήταν και το κεντρικό θέμα της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Αλέξανδρου Καζαμία.

«Η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πίεση που ασκήσαμε ήταν αυτό το ένα άρθρο. Αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, εμείς προκαταβολικά δηλώνουμε ότι θα το ψηφίσουμε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

6 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

8 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

10 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

10 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

10 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

11 ώρες ago