ΝΕΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα φορολογικά οφέλη και τα κίνητρα για την αγορά τους

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν δημοσιονομική στήριξη για να τονώσουν την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά, αλλά αυτά τα φορολογικά οφέλη και τα κίνητρα αγοράς διαφέρουν πολύ, ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων- ACEA.

 

Κάθε χρόνο, η ACEA παρέχει μια ενημερωμένη επισκόπηση των φορολογικών μέτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Η διευρυμένη έκδοση του 2023 περιλαμβάνει πλέον την Ισλανδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επισκόπηση αναφέρει πληροφορίες σχετικά με φορολογικά πλεονεκτήματα (που σχετίζονται με την απόκτηση και την ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών αυτοκινήτων), τα κίνητρα αγοράς, όπως πληρωμές μπόνους ή ασφάλιστρα για αγοραστές και κίνητρα για την ανάπτυξη ή την εγκατάσταση υποδομής χρέωσης.

Σημαντικά ευρήματα: Είκοσι κράτη μέλη της ΕΕ προσφέρουν κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επτά χώρες δεν παρέχουν κανένα κίνητρο αγοράς. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά χορηγούν φορολογικές μειώσεις ή απαλλαγές: Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Λετονία, Σλοβακία και Σουηδία. Η Εσθονία έχει θεσπίσει κίνητρα αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Η Δανία προσφέρει ελάχιστους φόρους για την απόκτηση και την ιδιοκτησία. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία απαλλάσσουν τα ηλεκτρικά οχήματα από φόρους ιδιοκτησίας.

Στην Ελλάδα, εφαρμόζεται το ”Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’ Κύκλος”, πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: 𝚱ολυμβητικοί 𝚨γώνες «𝟑𝛐 𝚱ύπελλο 𝚰ωάννης 𝚲αζαρίδης»

Ο Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τους αγώνες Προαγωνιστικών και ΜΙΝΙ Κατηγοριών με…

27 λεπτά ago

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο μαθητής

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σtτ σχολείο της Κηφισιάς, όταν, κατά την διάρκεια των εργασιών, πόρτα καταπλάκωσε…

31 λεπτά ago

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου

Ο Μέγας Κωνσταντίνος Γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο…

3 ώρες ago

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

3 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

4 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

4 ώρες ago