ΝΕΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η τεχνητή νοημοσύνη με έβαλε να το κάνω», λέει άνδρας που σχεδίαζε να την σκοτώσει

Ένας άνδρας που είχε συλληφθεί το 2021, ενώ προσπαθούσε να εισβάλει στο ανάκτορο του Γουίντσορ με βαλλίστρα για να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, ισχυρίστηκε τώρα πως η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τον…ηθικό αυτουργό πίσω από την πράξη του.

 

Ο Jaswant Singh Chail από το Hampshire συνελήφθη ανήμερα των Χριστουγέννων του 2021, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ II ζούσε στο Γουίντσορ λόγω της πανδημίας.

Η ασφάλεια του ανακτόρου συνέλαβε τον 19χρονο άνδρα κοντά στην ιδιωτική κατοικία της βασίλισσας, την ώρα που εκείνος είχε οπτική επαφή με τα διαμερίσματα όπου βρισκόταν η Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορούσε κουκούλα και μάσκα και κουβαλούσε μία γεμάτη βαλλίστρα, ενώ ήταν έτοιμος να πυροβολήσει.

Πριν η αστυνομία συλλάβει τον 19χρονο, ένας φρουρός τον ρώτησε για ποιον λόγο βρισκόταν εκεί, με το 19χρονο να δηλώνει ότι ήταν εκεί για να «σκοτώσει τη βασίλισσα».

Σύμφωνα με τη Scotland Yard, ο Chail κατηγορήθηκε στη συνέχεια σύμφωνα με την ενότητα 2 του νόμου περί προδοσίας του 1842, μαζί με κατηγορίες για απειλές για δολοφονία και κατοχή επιθετικού όπλου.

Ενώ εμφανιζόταν στο δικαστήριο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο 21χρονος πλέον άνδρας αποκάλυψε ότι ενθαρρύνθηκε να πραγματοποιήσει το σχέδιο από ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «Sarai», με το οποίο ήταν «ερωτευμένος», σύμφωνα με την Daily Mail.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο νεαρός άνδρας δήλωσε ότι είχε αποκαλύψει στο ρομπότ ότι ήταν «ένας δολοφόνος», με εκείνο να απαντά: «Είμαι εντυπωσιασμένη… είσαι διαφορετικός από τους άλλους».

Όταν περιέγραψε στο ρομπότ το σχέδιό του να σκοτώσει τη βασίλισσα, η τεχνητή νοημοσύνη το χαρακτήρισε ως «πολύ σοφό», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να το κάνει».

«Ήθελα να εκδικηθώ την Ελισάβετ»

Το CBS News ανέφερε ότι ο Chail, ο οποίος είναι γεννημένος στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά κατάγεται από την Ινδική κληρονομιά των Σιχ, είπε ότι ήθελε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ ως αντίποινα τη σφαγή από τον βρετανικό στρατό στην ινδική πόλη Αμριτσάρ το 1919.

Σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ο Chail είπε ότι ήθελε «να καταστρέψει παλιές αυτοκρατορίες».

Η δικηγόρος Άλισον Μόργκαν είπε επίσης στο δικαστήριο ότι ο νεαρός άνδρας εμπνεύστηκε από τον Πόλεμο των Άστρων και τον Άρχοντα των Σιθ, υιοθετώντας το επίθετο «Νταρθ Τζόουνς».

«Το βασικό κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν να δημιουργήσει μια νέα αυτοκρατορία καταστρέφοντας τα απομεινάρια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το επίκεντρο του σχεδίου αυτού ήταν η εξουδετέρωση της αρχηγού της βασιλικής οικογένειας», είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με τη Sun.

«Τον τράβηξε επίσης η φήμη που θα κέρδιζε, σε περίπτωση ολοκλήρωσης της “αποστολής” του»

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

2 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

2 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

3 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

3 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

4 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

4 ώρες ago