ΝΕΑ

Καιρός: Καύσωνας σαρώνει τη χώρα το επόμενο διήμερο – Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία, προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

Καιρός: Για υψηλές θερμοκρασίες έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 κάνει λόγο το meteo, μιλώντας για κατηγορία 2 υψηλών θερμοκρασιών σε Αθήνα και Λάρισα.

 

Ειδικότερα, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα έως την Παρασκευή 07/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες Ελληνικές πόλεις. Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 07/07 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Καιρός: Συναγερμός από τον Μαρουσάκη

Για καιρική αστάθεια που θα ενταθεί σήμερα (5/7/2023) δίνοντας μπόρες και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προειδοποίησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας μια ψυχρής αέριας μάζας που θα κατέβει προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη ενώ η μέρα θα ξεκινήσει καλά με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα δούμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, ακόμα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ αστάθεια δεν αποκλείεται να δούμε και στα νησιά του.

Στα πελάγη θα πνέουν βοριάδες και δεν αποκλείεται στο Αιγαίο να φτάσουν ακόμα και τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει για ακόμα μία μέρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να αγγίζει το μεσημέρι τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά ενισχυμένο θα είναι και το μελτέμι.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται πιο άστατος και όσο προχωρούμε προς το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα αναπτυχθούν νέφη αστάθειας τα οποία θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες με έμφαση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία έως και 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Έρχονται 38αρια

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός περιορίζεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα και στους 36 με 38 βαθμούς και σε συνδυασμό με το μελτέμι αυξάνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με τον μετεωρολόγο να συνιστά προσοχή. Οι ίδιες ζεστές θερμοκρασίες θα ισχύσουν και την Παρασκευή.

Με αυτόν τον καιρό θα φτάσουμε και στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

11 ώρες ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

11 ώρες ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

12 ώρες ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

12 ώρες ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

12 ώρες ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

14 ώρες ago