Skip to content
Σα. Σεπ 23rd, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Bloomberg: Αυτοί είναι οι στόχοι της νέας κυβέρνησης – Νέες μεταρρυθμίσεις από τον Μητσοτάκη για να γίνει η ελληνική κρίση παρελθόν
  • ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Αυτοί είναι οι στόχοι της νέας κυβέρνησης – Νέες μεταρρυθμίσεις από τον Μητσοτάκη για να γίνει η ελληνική κρίση παρελθόν

3 μήνες ago
Bloomberg: Αυτοί είναι οι στόχοι της νέας κυβέρνησης – Νέες μεταρρυθμίσεις από τον Μητσοτάκη για να γίνει η ελληνική κρίση παρελθόν - ΝΕΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Το Bloomberg, σε σημερινό (5/7/2023) follow up άρθρο του μετά από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνει τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας κυβέρνησης.

 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιταχύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων στην αρχή της δεύτερης θητείας του, καθώς προσπαθεί να αξιοποιήσει την επιβλητική πλειοψηφία για να παραδώσει τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα στην ιστορία». Με τη φράση αυτή, το Bloomberg αναφέρεται στον βασικό στόχο του πρωθυπουργού μετά από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο.

«Η Ελλάδα θα προχωρήσει με την αρχική δημόσια προσφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στις αρχές του 2024», είπε ο Μητσοτάκης. Το σχέδιο είναι να προχωρήσει σε προσφορά για το 30% των μετοχών του αεροδρομίου, με τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας να είναι έτοιμος να αγοράσει το 10% αυτών των μετοχών.

«Προσπαθούμε επίσης να ανακτήσουμε τα μερίδιά μας στις τράπεζες», είπε ο πρωθυπουργός. Το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ένα εργαλείο ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών που ιδρύθηκε με την έναρξη των προγραμμάτων διάσωσης της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης από τους Έλληνες δανειστές.

Το ΤΧΣ κατέχει σήμερα το 40% της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., το 27% της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., το 9% της Alpha Bank SA και το 1,4% της Eurobank Ergasias Services and Holdings Α.Ε. Η Eurobank είπε ότι θα αγοράσει τη συμμετοχή του δανειστή και ότι έχει ήδη λάβει την επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Bloomberg: Η δέσμευση Μητσοτάκη στους επενδυτές

Το άρθρο θυμίζει πως σε ένα σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές, ο 55χρονος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια και έθεσε ως στόχο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως τα τέλη του έτους. Όπως σχολιάζει η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που ανήκει ακόμη στην κατηγορία των «σκουπιδιών» και η έξοδος από αυτή θα ήταν «μία συμβολική στιγμή, 13 χρόνια αφότου τα πρώτα κύματα της κρίσης χρέους την είδαν να υποβαθμίζεται».

Σε συνέντευξή του στη Francine Lacqua του Bloomberg Television, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε μια σειρά από σχέδια και στόχους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια που στοχεύουν στην εδραίωση της θέσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από χρόνια οικονομικής δυσπραγίας. Δεσμεύτηκε να φέρει τα εισοδήματα των Ελλήνων σημαντικά πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να επιταχύνει τον ρυθμό μείωσης του χρέους ενισχύοντας παράλληλα τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυξάνοντας τις εξαγωγές στο 60% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από 50%.

«Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές», δήλωσε ο Μητσοτάκης την Τρίτη στην Αθήνα. «Δεν πρόκειται μόνο για διαχείριση. Δεν είναι μόνο να παίζεις άμυνα. Έχει να κάνει πραγματικά με την αλλαγή της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφει το Bloomberg, κέρδισε ηχηρή πλειοψηφία τον περασμένο μήνα για άλλα τέσσερα χρόνια στην εξουσία, δίνοντας στη συντηρητική κυβέρνησή του εντολή να εφαρμόσει φιλικές προς τους επενδυτές πολιτικές που είχε διαφημίσει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Μεταξύ άλλων απαιτείται δραστική μείωση του χρέους των 356 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ως αναλογία του ΑΕΠ είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη. «Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», είπε.

Η επενδυτική βαθμίδα

Η Moody’s Investors Service και η Scope Ratings δήλωσαν και οι δύο ότι η εκλογική νίκη του Μητσοτάκη ήταν ένα πιστωτικά θετικό γεγονός (credit positive) για τη χώρα. Οι επενδυτές έχουν ήδη στραφεί σε ελληνικά ομόλογα φέτος με την προσδοκία ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Οι επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, με αποτέλεσμα η χώρα να δανείζεται πλέον από τις αγορές φθηνότερα από την Ιταλία, παρόλο που το χρέος της Ρώμης θεωρείται πιο ασφαλές από τους οίκους αξιολόγησης.

«Διαπραγματευόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Bloomberg: Υπάρχει πολιτικό σχέδιο συναίνεσης

Πέρα από το οικονομικό πρόγραμμα, σκιαγράφησε ένα πολιτικό σχέδιο που επιδιώκει να οικοδομήσει μια νέα συναίνεση στο επίκεντρο της ελληνικής πολιτικής.

«Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη πήρε το 40,6% των ψήφων, δίνοντάς του 158 μέλη στο κοινοβούλιο των 300 εδρών και αυξάνοντας το μερίδιο ψήφων του κόμματος μετά από μια θητεία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το έκανε αυτό μετατοπίζοντας την παραδοσιακή του συντηρητική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σε πιο φιλελεύθερες θέσεις σε ζητήματα όπως οι νόμοι για την LGBTQ κοινότητα, ενώ αντιμετώπισε τα προβλήματα μετανάστευσης που βοήθησαν στην υποστήριξη των ακραίων δυνάμεων σε άλλες χώρες» αναφέρει το Bloomberg.

«Είμαι χαρούμενος γιατί ουσιαστικά, επικρατήσαμε μέσα από την πολιτική της ικανότητας και της λογικής, μετακινήσαμε το κόμμα προς το πολιτικό κέντρο. Οπότε ναι, υπάρχει μέλλον πέρα από τον λαϊκισμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: Κυριάκος Μητσοτάκης

Continue Reading

Previous: ΠΑΣΟΚ: «Βόμβα» μεγατόνων – Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, έστειλε επιστολή στον Ανδρουλάκη
Next: Καιρός: Καύσωνας σαρώνει τη χώρα το επόμενο διήμερο – Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία, προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

65D23389-0EA9-4410-ACC5-447E19033436 Αγρίεψε ο πρωθυπουργός τη Πολωνίας: «Ζελένσκι μην ξαναπροσβάλλεις τους Πολωνούς»
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΝΕΑ

Αγρίεψε ο πρωθυπουργός τη Πολωνίας: «Ζελένσκι μην ξαναπροσβάλλεις τους Πολωνούς»

2 ώρες ago
3B8D4486-31E5-4819-B329-5B6F3738A0F2 Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος
  • ΕΚΤΑΚΤΟ
  • ΝΕΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος

4 ώρες ago
B28CB5AD-FAB9-454A-B795-08C05B0C1988 Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”

5 ώρες ago
FFC9B423-6188-4E8E-A7AE-1040E341F1F9 Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας

6 ώρες ago
6567FA30-7613-4885-A834-AF9410CEB7C6 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο

6 ώρες ago
B150018B-41AC-4411-AABC-FE2584778E3F Εκταμίευση 1.086.626,03 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Εκταμίευση 1.086.626,03 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

7 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Αγρίεψε ο πρωθυπουργός τη Πολωνίας: «Ζελένσκι μην ξαναπροσβάλλεις τους Πολωνούς»
  • Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος
  • Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”
  • Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας
  • Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.