ΝΕΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο – Όλα τα ονόματα

Κυβέρνηση: Στις 17:00 θα ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τις αποφάσεις του και αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.

 

Ολα φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργεία και υφυπουργεία.

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να αναλάβει στη θέση του Νίκου Δένδια που «μετακομίζει» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο ΥΠΕΞ για αναπληρώτρια Υπουργός προαλείφεται η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ ο Δένδιας θα έχει υφυπουργό ή αναπληρωτή Υπουργό τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στο Υπουργείο Οικονομικών φέρεται να μετακινείται ο Κωστής Χατζηδάκης με αναπληρωτή Υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση που θα έχει υπό την ευθύνη του το σημαντικό χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να αναλάβει νέος υφυπουργός ο Θάνος Πετραλιάς, μέχρι πρότινος Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, ενώ για τα Δημόσια Έσοδα υφυπουργός ακούγεται πως θα αναλάβει ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, πρώην Υπουργός Οικονομικών φέρεται να μετακομίζει στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με υφυπουργό τη Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προαλείφεται για το Υπουργείο Εργασίας, ενώ για υφυπουργοί του προαλείφονται οι Βασίλης Σπανάκης και Πάνος Τσακλόγλου.

Για το νεοσύστατο Υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής ακούγεται το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη με υφυπουργό την Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Τη θέση του Θάνου Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας αναμένεται να λάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αναπληρώτρια υπουργό την πρώτη του Επικρατείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και πιθανότατα υφυπουργό τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Η Νίκη Κεραμέως «μετακομίζει» στο Υπουργείο Εσωτερικών με αναπληρωτή υπουργό πιθανότατα τον Θοδωρή Λιβάνιο.

Αντίστοιχα, τη θέση της στο Παιδείας αναμένεται να πάρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης με πιθανή υφυπουργό τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο Υπουργείο Παιδείας θα ενταχθεί πλέον και ο αθλητισμός με τον ορισμό Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, για τη θέση του οποίου ακούγεται το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ακούγεται το όνομα – έκπληξη του δημάρχου Τρικάλων και πρόεδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με υφυπουργό τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Από το Υπουργείο Ενέργειας στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα μετακινηθεί ο Κώστας Σκρέκας, ενώ για το Υπουργείο Τουρισμού ακούγεται το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη.

Όσον αφορά στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου θα πάει ο Δημήτρης Καιρίδης με τη Σοφία Βούλτεψη υφυπουργό, ενώ για το Υπουργείο Ναυτιλίας προαλείφεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, αναμένεται να αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Ο Θοδωρής Σκυλακάκης φέρεται να «μετακομίζει» στο Υπουργείο Ενέργειας με υφυπουργό την Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Εξάλλου, αμετακίνητη στο Υπουργείο Πολιτισμού παραμένει η Λίνα Μενδώνη, με υφυπουργό τον Χρίστο Δήμα.

Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα αναλάβει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Επίσης, ο Άκης Σκέρτσος παραμένει όπως όλα δείχνουν Υπουργός Επικρατείας, όπως επίσης Υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τα ζητήματα της Βουλής φέρεται να αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης. Ο Σταύρος Παπασταύρου θα είναι επίσης στο Υπουργείο Επικρατείας.

Τέλος, τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου πιθανότατα αναλαμβάνει ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

12 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

13 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

15 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

16 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

16 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

17 ώρες ago