ΝΕΑ

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η ώρα που θα μάθουμε τα αποτελέσματα – Καμία αλλαγή στα εκλογικά τμήματα

Εκλογές 2023: Στην ανακοίνωση της ώρας των αποτελεσμάτων της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας προχώρησε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

 

«Τα αποτελέσματα θα βγουν πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα» ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 25 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σταυριανουδάκη, μέχρι τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες είναι και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν.

Εκλογές 2023: Σχεδόν μηδενικές οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα

Όσον αφορά στα εκλογικά τμήματα, είναι μηδενικές σχεδόν οι αλλαγές, προσέθεσε ο κ. Σταυριανουδάκης, αυτές είναι σε κάποια σχολεία τα οποία παραμένουν εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα.

«Είναι περίπου 30 σχολεία ανά την όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν έχει αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας» συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται» ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Εκλογές 2023: Η εκλογική διαδικασία για τους απόδημους

Και πρόσθεσε: Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι οι οποίοι είναι συν 3.000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102. Να πω επίσης ένα πολύ βασικό, ότι πετάμε τα ψηφοδέλτια που είχαμε στις πρώτες εκλογές», επισημαίνοντας πως είναι άκυρα.

Εξήγησε επίσης, πως εάν, από κεκτημένη ταχύτητα, μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι.

hlektragr

Recent Posts

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

16 λεπτά ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

16 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

18 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

18 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

19 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

19 ώρες ago