ΝΕΑ

Την ανάγκη να διαφυλάξουμε τις πνευματικές αξίες στη σημερινή δύσκολη εποχή σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, μιλώντας στα “ΙΓ΄ Πολυδούρεια”

Την ανάγκη να προστατεύσουμε τις πνευματικές αξίες, τη γλώσσα μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το βράδυ χθες Τετάρτη 21 Ιουνίου, στην Καλαμάτα.

Η πιο πάνω αναφορά του περιφερειάρχη Π. Νίκα έγινε στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, στον κήπο του Μεγάρου Χορού, για τα “ΙΓ΄ Πολυδούρεια” που διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, η “Φάρις” και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και τα οποία φέτος ήταν αφιερωμένα στην Ελένη Βακαλό.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να διαφυλάσσεται, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα της Καλαματιανής ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη όσο και στα βιώματά της που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, χαρακτηρίζοντάς την ως “τραγική προσωπικότητα”.

Παράλληλα, μίλησε για την θέσπιση βραβείων -όπως τα βραβεία ποίησης “Μαρία Πολυδούρη” και δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού “Παναγιώτης Φωτέας”- τα οποία αναδεικνύουν τις πνευματικές αξίες που οφείλουμε να διαφυλάσσουμε στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, την οποία ο Π. Νίκας χαρακτήρισε ως “χρησιμοθηρική”.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην προσφορά προσωπικοτήτων όπως ο αείμνηστος συνθέτης Γιώργος Τσαγκάρης -ο οποίος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ξεκίνησε το 2008 τον θεσμό των βραβείων ποίησης “Μαρία Πολυδούρη”-, αλλά και η επίσης αείμνηστη φιλόλογος Μαρία Τσαγκαράκη που ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας ανέλαβε να συνεχίσει ο εν λόγω φορέας τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Τέλος, ο Π. Νίκας μίλησε και για τη σημαντική προσφορά της ποιήτριας και εικαστικού τέχνης Ελένης Βακαλό, στην οποία ήταν αφιερωμένα τα φετινά “ΙΓ΄ Πολυδούρεια”.

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

24 λεπτά ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

30 λεπτά ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

36 λεπτά ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

37 λεπτά ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

2 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

2 ώρες ago