ΝΕΑ

Λευκορωσία: Εισάγει νόμο για τον χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών – Πού αλλού εφαρμόζεται

Η Λευκορωσία μπορεί σύντομα να αρχίσει να ευνουχίζει χημικά τους καταδικασμένους ως παιδεραστές.

 

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε το νέο της σχέδιο δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, σύμφωνα με τη Γενική της Εισαγγελία.

Οι τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα της χώρας αναφέρουν ότι μαζί με την ποινή φυλάκισης, στους καταδικασμένους ως παιδεραστές θα επιβάλλεται και «υποχρεωτική ιατρική  μεταχείριση», καθώς τα άτομα αυτά «πάσχουν» από παιδεραστία, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας Anzhelika Kurchak, το Υπουργείο Υγείας «ανέπτυξε και ενέκρινε ένα κλινικό πρωτόκολλο που περιέχει έναν αλγόριθμο για τη θεραπεία της παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικού ευνουχισμού».

Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο υποστήριξε την κίνηση.

Ο Λουκασένκο υποστηρίζει επίσης την ευρύτερη ενίσχυση των κανονισμών για τους καταδικασμένους παιδεραστές, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τη χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών.

Ο χημικός ευνουχισμός πραγματοποιείται μέσω «αναφροδισιακών» φαρμάκων που μειώνουν την λίμπιντο ή τη σεξουαλική δραστηριότητα του ασθενούς για παρατεταμένο διάστημα ή μόνιμα.

Ο χημικός ευνουχισμός για καταδικασμένους παιδεραστές έχει ήδη νομιμοποιηθεί στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Καζακστάν και την Τουρκία.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί έχουν ταχθεί κατά του χημικού ευνουχισμού.

Ο Γερμανός νευρολόγος και ιατροδικαστής ψυχίατρος Jürgen Müller δήλωσε, μιλώντας στη Deutsche Welle: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν πόσο αποτελεσματικός είναι».

Παρόλα αυτά, όλο και περισσότερες χώρες επιλέγουν αυτή την μέθοδο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αφού ένα πολιτικό κόμμα υπέρ του Πούτιν στη Μόσχα εισηγήθηκε έναν νέο σχετικό νόμο, ο οποίος είναι υπό εξέταση από την κυβέρνηση.

Η πρόταση μετά τη βάναυση επίθεση ενός στρατιώτη που πολέμησε για τον Πούτιν στην Ουκρανία και βίασε δύο μαθήτριες μία ημέρα αφότου επέστρεψε στο σπίτι από τη στρατιωτική του θητεία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο ύποπτος φέρεται να πλησίασε τα δύο κορίτσια – ηλικίας 10 και 12 ετών – σε ένα σχολείο στο Νοβοσιμπίρσκ και να τους είπε ότι πρέπει να συμμορφωθούν με τις εντολές του, αλλιώς θα τις ανατίναζε με χειροβομβίδα. Στη συνέχεια, προχώρησε σε σεξουαλική επίθεση.

Αργότερα, τα παιδιά είπαν στους γονείς τους την επίθεση, περιγράφοντας ότι ο άνδρας φορούσε στρατιωτική στολή.

Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, ο άνδρας, γνωστός στους δημοσιογράφους μόνο ως Σεργκέι, ομολόγησε στην αστυνομία ότι είχε κακοποιήσει τα δύο κορίτσια. Πλέον είναι αντιμέτωπος με έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

7 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

8 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

8 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

8 ώρες ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

8 ώρες ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

8 ώρες ago