ΝΕΑ

Κως: «Αγγίζουν» τον φονιά της Αναστάζια – Μιλάνε DNA, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Κως: «Φως» στην άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στο νησί της Κω αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της άγριας δολοφονίας της Αναστάζια, η οποία έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Σημειώνεται πως ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές παραμένει ο βασικός ύποπτος του εγκλήματος στην Κω, καθώς ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή άλλου προσώπου, σε περίπτωση που σημειώθηκε πάλι πριν από το έγκλημα.

Κως: Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη για την Αναστάζια: «Την πέταξαν σαν σκουπίδι»

Την οργή της για την γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω εξέφρασε την Τρίτη (20/6) η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.

Η Κούλα Αρμουτίδου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, ζήτησε την «παραδειγματική τιμωρία σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα». «Και τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια», πρόσθεσε.

«Έχω γίνει λιώμα. Η ψυχή μου έγινε κατάμαυρη, μας ξύνουν τις πληγές κάθε τόσο. Να δολοφονήσουν το παιδί σου, να το βιάσουν, να το ξεγυμνώσουν, να το πετάξουν στις θάλασσες, κι από πνιγμό να “φύγει”! Όπως έκαναν σε αυτό το κοριτσάκι το 27χρονο τώρα, το βίασαν, το πήγαν, το πέταξαν σε μαύρη σακούλα απορριμμάτων, γυμνό το κορμάκι του, σαν σκουπίδι πραγματικό και έβαλαν και από πάνω χόρτα! Και μετά εγώ θα πιστέψω στους νόμους;», σχολίασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Σε ποιους νόμους να πιστέψω; Έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή; 27 χρονών κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, να το στραγγαλίσουν και να το σκοτώσουν και να το πετάξουν σαν σκουπίδι μέσα σε μία σακούλα απορριμμάτων; Δεν ντρεπόμαστε! Παραδειγματική τιμωρία σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, και τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Το λέω από το 2018, από την πρώτη στιγμή. Το σύστημά μας δεν είναι τιμωρητικό, πρέπει να είναι τιμωρητικό. Να μπουν και να μην ξαναβγούν. Εγώ αυτό θέλω γι’ αυτούς τους δολοφόνους ως μάνα της Ελένης. Πώς γίνεται να μην τιμωρούνται οι βιαστές; Πώς γίνεται να βγαίνουν έξω και να κυκλοφορούν;», πρόσθεσε η Κούλα Αρμουτίδου.

Κως: Αναχωρούν για την Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία. Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπο που συνάντησε την 27χρονη και φέρεται να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Η Πολωνία ζητάει «έκδοση» του δράστη

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», έγραψε σε χθεσινή ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι, απευθύνοντας κάλεσμα στις ελληνικές Αρχές να εκδώσουν τον ύποπτο για τη δολοφονία. Η είδηση έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ της χώρας καταγωγής της 27χρονης, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μαρτυρικό θάνατο, συμπληρώνοντας: «Η πολωνική Δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών».

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: 𝚱ολυμβητικοί 𝚨γώνες «𝟑𝛐 𝚱ύπελλο 𝚰ωάννης 𝚲αζαρίδης»

Ο Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τους αγώνες Προαγωνιστικών και ΜΙΝΙ Κατηγοριών με…

1 ώρα ago

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο μαθητής

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σtτ σχολείο της Κηφισιάς, όταν, κατά την διάρκεια των εργασιών, πόρτα καταπλάκωσε…

1 ώρα ago

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου

Ο Μέγας Κωνσταντίνος Γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο…

4 ώρες ago

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

4 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

4 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

5 ώρες ago