ΝΕΑ

Κως – Δολοφονία 27χρονης Αναστάζια: Τι προβληματίζει τις Αρχές – Υπήρχε συνεργός;

Κως: Η λύση του θανατηφόρου «σταυρόλεξου», γεμάτου με χρονικές ασάφειες, ανύπαρκτα γεωγραφικά σημεία παρουσίας και αντιφατικούς ισχυρισμούς του 32χρονου από το Μπανγκλαντές, δόθηκε αργά χθες το απόγευμα, κάτω από ένα δέντρο στο Τιγκάκι, στις Αλυκές της Κω.

 

Εκεί μία εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, οδηγούμενη από την έντονη δυσοσμία, κάτω από ένα δέντρο σκεπασμένο με κλαδιά εντόπισε το πτώμα της 27χρονης. Ηταν γυμνή, τυλιγμένη με ένα σεντόνι, μέσα σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών έως τους μηρούς. Η κατάσταση της σορού ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, μη αναγνωρίσιμη.

Ωστόσο φαινόταν ότι ήταν ξανθιά κοπέλα με τα σωματικά χαρακτηριστικά της άτυχης Αναστάζια. Από την νεκροψία δεν εντοπίζονται εμφανή εξωτερικά τραύματα, εξαιτίας της κατάστασης σαπωνοποίησης της σορού.

Η σορός της 27χρονης βρέθηκε σε απόσταση 1,5-2 χιλιόμετρα από το σπίτι του 32χρονου από το Μπανγκλαντές, κοντά σε υδροβιότοπο της περιοχής. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης είχε βοήθεια στη μεταφορά της, με βασικό ύποπτο για συνέργεια στην ανθρωποκτονία αλλά και προσπάθεια εξαφάνισης της σορού τον συγκάτοικό του από το Πακιστάν, ο οποίος ανακρίνεται. Οι δυο τους είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων. Ο Μπανγκλαντεσιανός έλεγε ότι πήγε μαζί με την 27χρονη στο σπίτι του, όπου συνευρέθηκαν ερωτικά, και ο Πακιστανός υποστήριζε ότι ήταν εκεί μόνος του και ποτέ δεν πήγαν εκεί ο συγκάτοικός του και η 27χρονη.

Τι προβληματίζει τις Αρχές για το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων. Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ σήμερα Δευτέρα (19/6), ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι το σημείο που βρέθηκε νεκρή η νεαρή Πολωνή καθώς για 6 ημέρες «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή χωρίς να την εντοπίσουν. Δεν αποκλείουν, λοιπόν, το ενδεχόμενο ο δράστης της δολοφονίας να έκρυψαν εκεί τη σορό ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της Αναστάζια.

Κως: Αποτυπώματα σε σακούλες

Μετά την τραγική εξέλιξη εντοπισμού της νεκρής Αναστάζια, το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στη Ρόδο θα αναζητήσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το σεντόνι και τις σακούλες με τις οποίες ο δράστης τύλιξε το σώμα της. Επίσης, ο ιατροδικαστής θα συλλέξει αντίστοιχα ευρήματα από τα νύχια της 27χρονης, που ενδέχεται να πάλεψε με τον δολοφόνο της, όπως και από άλλα σημεία του σώματός της.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει αμυχές στα χέρια, που δεν αποκλείεται να είναι σημάδια πάλης, ωστόσο εκείνος ισχυρίζεται πως είναι από χόρτα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών, γι’ αυτό θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Στο σπίτι του υπόπτου εντοπίστηκε γενετικό υλικό (τρίχες) της 27χρονης, σαφές δείγμα ότι βρέθηκε εκεί ή ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο, που έχει ομολογήσει σεξουαλική συνεύρεση μαζί της.

Κως: Εισιτήριο για Ιταλία

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο 32χρονος σκότωσε την άτυχη κοπέλα είτε όταν αντέδρασε στο βιασμό της είτε φοβούμενος ότι θα τον καταγγείλει για την πράξη του. Δεν αποκλείουν να είχε συνεργό στην ανθρωποκτονία και στην απόκρυψη της σορού, με κύριο ύποπτο τον Πακιστανό συγκάτοικό του. Το μοναδικό «τυφλό» σημείο για τη μεταφορά τής σορού ήταν το πίσω μέρος του σπιτιού του, που οδηγεί σε χωράφια και από εκεί σε ευθεία γραμμή στο σημείο εντοπισμού της νεκρής κοπέλας, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το σπίτι.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, ο 32χρονος φαίνεται σε κάμερες ασφαλείας να πηγαίνει σε ανταλλακτήριο, όπου προβαίνει σε ανάληψη χρημάτων και από εκεί σε ταξιδιωτικό γραφείο, όπου έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει κανείς από την παρέα του ή ο συγκάτοικός του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι ήταν… κανονισμένο.

Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι την Τρίτη 13 Ιουνίου, κάποιες ώρες μετά την εξαφάνιση, είχαν δει τον 32χρονο με λερωμένα ρούχα από χώματα και χόρτα, κάτι που αποτελούσε μια ισχυρή ένδειξη ότι είχε πάει κάπου για να εξαφανίσει τη σορό της 27χρονης. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο 32χρονος να είχε κρύψει πρόχειρα τη σορό κοντά στο σπίτι, στα χωράφια, και αργότερα, μαζί με συνεργό, τη μετέφερε στο σημείο εντοπισμού της.

Κως: Ο γρίφος με το κινητό της

Το κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, χωρίς κάρτα SIM, από έναν υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι, στο Μαρμάρι, το μεσημέρι του Σαββάτου, σχεδόν τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή της. Το σημείο όπου βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης είναι σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων από το τελευταίο στίγμα εκπομπής του στο Τιγκάκι στις 04:16 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Ιουνίου, όπως επεσήμανε ο 28χρονος σύντροφός της μέσω της εφαρμογή του iPhone που εντοπίζει τη συσκευή ακόμη και αν αυτή είναι κλειστή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο σεκιουριτάς να βρήκε ή να έγινε αποδέκτης του κινητού τηλεφώνου στο Τιγκάκι, να θέλησε να το κρατήσει και μόλις διαπίστωσε ότι αυτό ανήκει στην εξαφανισμένη κοπέλα, φοβούμενος την εμπλοκή του, να ενημέρωσε για τον εντοπισμό του σε άλλο σημείο.

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

13 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

13 ώρες ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

13 ώρες ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

14 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

15 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

15 ώρες ago