ΝΕΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον Εισαγγελέα οδηγούνται τη Δευτέρα οι εννέα διακινητές που έστειλαν στον θάνατο 78 ψυχές

Πύλος: Οι εννέα διακινητές ανθρώπων ψυχών που είναι υπεύθυνοι για το ναυάγιο στην Πύλο που βύθισε στην θλίψη όλον τον πλανήτη βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

 

Να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι έρευνες στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό επιπλέον αγνοουμένων, μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και 104 να διασωθούν. Στις έρευνες παίρνουν μέρος μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του λιμενικού.

Όλοι οι κατηγορούμενοι που ευθύνονται για την τραγωδία  θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας (19/6) στην εισαγγελία, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Προς ώρας βρίσκονται στα κρατητήρια οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους διακινητές, ενώ ο 9ος νοσηλεύεται, φρουρούμενος. Είναι όλοι τους Αιγύπτιοι, από 20 έως 40 ετών. Αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε άλλα, τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αλιευτικό

Τα βίντεο ντοκουμέντα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν τις συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος λίγο πριν βυθιστεί συγκλονίζουν. Στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι μετανάστες ντυμένοι με χοντρά ρούχα, καθώς οι διασωθέντες είχαν αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καιρός συνεχώς άλλαζε. Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος που κρατά ένα μπουκάλι νερό και λίγα μπισκότα. Στο βάθος διακρίνονται ελάχιστες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στα βίντεο, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα γόνατα κολλημένα στο στήθος. Πολλοί από τους επιβαίνοντες κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά στην κάμερα. Είναι οι στιγμές προτού σημειωθεί το ναυάγιο, με τους μετανάστες να έχουν την ελπίδα πως το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, προτού ακολουθήσει η οδυνηρή τραγωδία που άφησε πίσω τις 78 επιβεβαιωμένους νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.

@usmanbatti261 #greece #pakistan #imrankhan #iamwithkhan ♬ original sound – zimal taha ❤️

 

@usmanbatti261 #greece #pakistan #imrankhan #iamwithkhan ♬ original sound – Anmol Loves❤️Asad❤️

Ναυάγιο στην Πύλο: Καμία ελπίδα για επιζώντες –  Ομολόγησε ένας από τους συλληφθέντες

Την ώρα που οι ελπίδες για επιζώντες στο ναυάγιο της Πύλου που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη εξανεμίζονται, οι διακινητές που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την τραγωδία βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χαρά Γιαννοπούλου, επιβεβαίωσε ότι ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε πως είναι διακινητής. Περιέγραψε μάλιστα τι προηγήθηκε του απόπλου από την Αίγυπτο και τι ακολούθησε επάνω στο αλιευτικό μέχρι τη στιγμή της βύθισης του σκάφους. Αντίθετα, οι υπόλοιποι αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Ναυάγιο στην Πύλο: Τηλεφωνικό Κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων

Από σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου κατά τις ώρες 09:00 έως 19:00 και σε καθημερινή βάση θα λειτουργεί στο κτήριο «Κεράνης» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Λεωφόρος Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντη-Νίκαιας Αττικής, ΤΚ 18233) θα εδρεύει η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στην προσπάθεια αναγνώρισης των θυμάτων του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα, 47 ν.μ. ανοιχτά της Πύλου.

Παράλληλα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο προς τον σκοπό αυτόν. Το τηλέφωνο και τo email επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., θα είναι τo 2131386000 και το dvi@astynomia.gr, αντίστοιχα.

Το κέντρο θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό και Ουρντού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική ομάδα DVI, έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο κτήριο Κεράνης, επίσης, θα γίνεται η υποδοχή των συγγενών των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.

Πύλος: Στη Μαλακάσα οι περισσότεροι διασωθέντες

Στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας έχουν μεταφερθεί 71 από τους 95 διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται ακόμα στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης, ωστόσο δεν υπάρχουν ελπίδες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης, ο οποίος επανέλαβε, ότι το Λιμενικό προσέγγισε το μοιραίο αλιευτικό, δύο ώρες πριν το ναυάγιο και δεν έχει καμία σχέση με τη βύθιση του σκάφους. «Το Λιμενικό προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν το ναυάγιο – Έλαβε απάντηση «No help…Go Italy». Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του. Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά».

Αργότερα σχετική διευκρίνιση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι τρεις ώρες πριν από βύθιση του αλιευτικού, ελληνικό σκάφος το πλησίασε, έριξε σκοινί και έδεσε στο πλάι το ψαράδικο για λίγα λεπτά, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πλοίου αλλά και να συνομιλήσουν οι Έλληνες αξιωματικοί με τους κυβερνήτες του σκάφους.

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο σεβασμό των δικαιωμάτων των διασωθέντων αλλά και των κατηγορουμένων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δικαίωμα επικοινωνίας όσων μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας.

Πύλος: Ψάχνουν συγγενείς με φωτογραφίες στα χέρια

Κρατώντας φωτογραφίες των συγγενών τους στα χέρια, ο Νακάς που ήρθε από την Ιταλία για να μάθει για τους δύο θείους του, τον Ταχέρ Ναζίρ και τον Καϊσέρ Ναζίρ, 40 και 45 χρονών λέει: «Δεν ξέρω που βρίσκονται, πού θα τους βρω και ποιος θα με βοηθήσει. Και οι δύο είχαν οικογένειες με μικρά παιδιά και για οικονομικού λόγους αναγκάστηκαν να φύγουν από το Πακιστάν, για να βγάλουν το ψωμί των παιδιών τους. Έρχονταν  από μια χώρα που δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ξέρω τώρα αν ζουν ή που βρίσκονται. Τελευταία φορά μιλήσαμε την Παρασκευή στις 8 το πρωί. Ήταν στην Λιβύη. Απ΄ όταν μπήκαν στο καράβι δεν είχαμε ξανά επικοινωνία.

Ο Αντίλ Χουσεΐν ψάχνει τον αδερφό του, 35 χρονών. Όπως λέει ζούσε στην Ελλάδα 14 χρόνια και μετά γύρισε στο Πακιστάν καθώς δεν κατάφερε να βγάλει χαρτιά. «Στο Πακιστάν δεν είχε ψωμί, δεν είχε δουλειά. Μετά από δύο χρόνια είπε να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη. Θα πήγαινε στην Ιταλία γιατί στην Ελλάδα «δεν θα ήταν νόμιμος».

«Του είπα ότι είναι δύσκολο αυτό που πάει να κάνει, ότι μπορεί να πεθάνει. Αλλά μου λέει «τι να κάνω στο Πακιστάν, δεν μπορώ να ζήσω». Έχει δυο μικρά παιδιά. Γι΄αυτά έκανε ό, τι έκανε. Για να βρει μια δουλειά, να τα μεγαλώσει. Τον ψάχνω αλλά τίποτα. Παίρνω τηλέφωνα, τίποτα. Πάω στην Πρεσβεία, τίποτα. Ας γίνει κάτι να ξαναδώ τον αδερφό μου. Δεν ξέρω αν πέθανε, αν νοσηλεύεται, τίποτα».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πλοιάρχου της θαλαμηγού που έσπευσε προς βοήθεια, στις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, έλαβε κλήση για πλοίο σε κίνδυνο. Πέντε λεπτά πριν από τις 3 ήταν ήδη στο σημείο του ναυαγίου.

Λόγω αδυναμίας να συνεννοηθεί με το πλωτό του λιμενικού μέσω ασυρμάτου, αποφάσισε να κατεβάσει σωστική λέμβο με 3 μέλη πλήρωμα. Κατάφεραν να διασώσουν 15 ναυαγούς, ενώ κατά τη διαδικασία είδαν ότι υπήρχε εκεί και μια σωστική λέμβος του λιμενικού σώματος.

Το πιο ανατριχιαστικό σημείο της περιγραφής του είναι πως, από τις 3 παρά πέντε που έφτασε στο σημείο, δεν είδε πουθενά ίχνη του αλιευτικού σκάφους, γεγονός που σημαίνει ότι βυθίστηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Και κανένας δεν μπορεί, ακόμη, να πει με βεβαιότητα, ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που παρασύρθηκαν στο βυθό, εγκλωβισμένοι στο κουφάρι του, ωστόσο η λίστα του θανάτου φαίνεται πως ήδη μετρά 250 ψυχές.

«Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 250 άτομα έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι από συγγενείς τους που ψάχνουν να τους βρουν» είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Πύλος: Η ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση για το ναυάγιο εξέδωσε και το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι: «η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου θρηνεί με μεγάλη θλίψη και λύπη, τα θύματα του σκάφους παράτυπης μετανάστευσης που βυθίστηκε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, το οποίο είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης προς την Ευρώπη, μεταφέροντας εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων Αιγυπτίων».

«Η Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα παρακολουθεί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, τις επιχειρήσεις διάσωσης και την ανεύρεση των σορών των θυμάτων, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα και τον αριθμού των Αιγύπτιων θυμάτων. Παρακολουθεί επίσης την κατάσταση των επιζώντων, των οποίων η ταυτότητα έχει ταυτοποιηθεί και τους παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ τονίζει ακόμη ότι: «Η Αίγυπτος επαναδιατυπώνει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη της συνεχιζόμενης εκμετάλλευσης της ανάγκης όσων αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες ζωής και εργασίας, οι οποίοι, απέλπιδες, εκθέτουν τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο, από οργανωμένες συμμορίες εγκλημάτων παράνομης μετανάστευσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Αίγυπτος διαβεβαιώνει ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχει λάβει αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να θεσπίσει αποτρεπτικούς νόμους, ώστε να αντιμετωπισθεί το έγκλημα της παράνομης μετανάστευσης και οποιουδήποτε εμπλέκεται στην οργάνωση ή τη διευκόλυνσή του. Τούτο προστίθεται επιπλέον των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον έλεγχο των συνόρων, ώστε να αποτραπεί η διέλευση των λαθρομεταναστών από τις αιγυπτιακές ακτές.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση εκφράζει για άλλη μια φορά τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη λύπη της προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος, επικαλούμενη τον Παντοδύναμο Θεό να τους χαρίσει υπομονή και παρηγοριά».

Τι υποστηρίζει η Frontex για το επιχειρησιακό κομμάτι της διάσωσης

Με τα ερωτήματα για την επιχείρηση διάσωσης να παραμένουν, η Frontex, σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε όσα έγιναν πριν και μετά το ναυάγιο.

«Στις 13 Ιουνίου, πριν το μεσημέρι, αεροπλάνο της Frontex εντόπισε το αλιευτικό σκάφος εντός της ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης (SAR), σε διεθνή ύδατα. Το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο και έπλεε με χαμηλή ταχύτητα (6 κόμβους) με κατεύθυνση βορειοανατολικά», σημειώνει η Frontex.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι οι διακινητές «εξανάγκασαν αρκετές εκατοντάδες μετανάστες να επιβιβαστούν σε ένα αλιευτικό σκάφος που δεν έχει σχεδιαστεί για να χωρέσει τέτοιο αριθμό ανθρώπων», ενώ η Frontex υπογραμμίζει ότι οι σκέψεις της «είναι στις οικογένειες των θυμάτων».

Έπειτα, η Frontex σημειώνει πως μετά τον εντοπισμό του σκάφους ενημέρωσε άμεσα τις ελληνικές και ιταλικές αρχές, «παρέχοντάς τους πληροφορίες για την κατάσταση και την ταχύτητα του σκάφους, καθώς και φωτογραφίες».

Αεροπλάνο της Frontex συνέχισε να παρακολουθεί το σκάφος «παρέχοντας συνεχώς ενημερώσεις σε όλες τις αρμόδιες εθνικές Αρχές» μέχρι που «έμεινε από καύσιμα και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση».

Στην ανακοίνωση στη συνέχεια αναφέρεται ότι: «Καθώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) της Frontex επρόκειτο να περιπολεί στο Αιγαίο την ίδια ημέρα, ο Οργανισμός προσφέρθηκε να παράσχει πρόσθετη βοήθεια πριν από την προγραμματισμένη πτήση», ωστόσο, «οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από τον Οργανισμό να στείλει το drone σε ένα άλλο περιστατικό έρευνας και διάσωσης νότια της Κρήτης με 80 άτομα να κινδυνεύουν».

Το drone της Froxtex αφού επιλήφθηκε του περιστατικού στην Κρήτη, «πέταξε στην τελευταία γνωστή θέση του αλιευτικού σκάφους» τέσσερις ώρες αργότερα, στις 04:05 (UTC) τα ξημερώματα, «όταν βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις ελληνικές αρχές».

Τέλος, η Frontex σημειώνει πως «κανένα αεροπλάνο ή σκάφος της Frontex δεν ήταν παρόν την ώρα της τραγωδίας».

Πύλος: Τα ερωτήματα που θέτει η ομάδα Alarm Phone

Για τα μέλη των οικογενειών που αναζητούν οικείους τους, υπάρχει τηλεφωνική γραμμή για το ναυάγιο στην Πύλο με τον Τομέα Αναζήτησης και Επανασύνδεσης Οικογενειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους αριθμούς 00302105230043 και 00302105140440 (με δυνατή διερμηνεία μέσω τηλεφώνου) και μέσω email στη διεύθυνση tracingstaff@redcross.gr.

Από τη δική της μεριά η ομάδα Alarm Phone, με την οποία επικοινωνούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναφέροντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου. Αυτά είναι τα εξής:

-Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο. Απαιτούμε μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών αρχών και της Frontex.

-Επίσης απαιτούμε να συνεχιστεί η έρευνα για αγνοούμενους και πριν από την ταφή να ληφθούν δείγματα DNA από όσες σορούς βρεθούν.

-Να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές γιατί δεν υπήρχε επαρκής δυνατότητα διάσωσης, παρόλο που η κατάσταση των επιβαινόντων στο πλοίο ήταν γνωστή πολλές ώρες πριν αυτό βυθιστεί. Γιατί κατηγορούν αυτούς που πέθαναν και επέζησαν αντί να απαντούν στις πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με την αποτυχία τους να φέρουν εις πέρας μια επιχείρηση διάσωσης;

-Ρωτήστε τους γιατί επιδίδονται συστηματικά σε επαναπροωθήσεις (pushback) και αρνούνται να παρέχουν συνδρομή εδώ και τόσα χρόνια. Ρωτήστε τους γιατί συνεχίζουν να περιορίζουν τις ασφαλείς μεταναστευτικές διαδρομές, ενώ ταυτόχρονα παράγουν καινούριες και θανατηφόρες.

– «Μια ξαφνική μετατόπιση βάρους είναι πιθανό να είναι η αιτία που οδήγησε το σκάφος να ανατραπεί» (Ελληνική Ακτοφυλακή). Γιατί προήλθε ξαφνική «μετατόπιση»;

-Υπήρξαν αναφορές ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή ρυμούλκησε το σκάφος. Ισχύει; Αν ναι, προς ποια κατεύθυνση και γιατί αυτό δεν αναφέρεται στις αρχικές αναφορές τους;

Για το «Mayan Queen»

-Γιατί δεν υπήρχαν περισσότερα διασωστικά μέσα διαθέσιμα στο σημείο σε περίπτωση ναυαγίου; Γιατί ήταν απαραίτητο να παράσχει βοήθεια το «Mayan Queen», ένα ιδιωτικό πολυτελές σκάφος;

-Τι έκανε η Frontex αφού εντόπισε το σκάφος σε κατάσταση κινδύνου το πρωί της Τρίτης;

-Πώς αντέδρασαν οι λοιπές αρμόδιες αρχές, της Ιταλίας μεταξύ άλλων, όταν έμαθαν για την κατάσταση κινδύνου;

-Τι ορίζουν τα πρωτόκολλα για τη συλλογή μαρτυριών από επιζώντες και για την προστασία τους;

-Ελήφθησαν δείγματα DNA από όλες τις σορούς πριν από την ταφή τους;

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

1 ημέρα ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

1 ημέρα ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

1 ημέρα ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

2 ημέρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

2 ημέρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

2 ημέρες ago