ΝΕΑ

Μύκονος: Έφοδος του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και 10 συλλήψεις σε υπό κατασκευή gourmet εστιατόριο

Μύκονος: Το νησί των ανέμων ο «παράδεισος»  των  celebrities και του διεθνούς jet set φέτος κατακλύζεται από αρνητική δημοσιότητα καθώς υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας αλλά και αυθαίρετα κτίσματα που ξεφυτρώνουν από το πουθενά χαλώντας την αισθητική του νησιού εμποδίζοντας την απρόσκοπτη μετακίνηση των τουριστών.

 

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στην παραλία, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς απέναντι στο όργιο ανομίας που κυριαρχούσε στη Μύκονο και στο οποίο σε αρκετές περιπτώσεις οι ιθύνοντες έκαναν τα στραβά μάτια.

Τελευταία παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μυκόνου για πολεοδομικές παραβάσεις έγινε σε διάσημη ψαροταβέρνα σε μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, στον Άγιο Στέφανο.

Μύκονος: Συνελήφθησαν 10 άτομα

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου μαζί με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου πραγματοποίησαν έφοδο στη γνωστή ψαροταβέρνα «Ο Πέτρος» που επρόκειτο να ανοίξει αρχές Ιουλίου.

Η έφοδος του εισαγγελέα έγινε μετά από καταγγελία αντιδημάρχου της Μυκόνου για αυθαίρετη κατασκευή στην πρώην ψαροταβέρνα.

Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο μηχανικοί που επέβλεπαν τις εργασίες προέκτασης στο ακίνητο. Μετά τη σύλληψη τους θα περάσουν τη διαδικασία του Αυτοφώρου στη Σύρο.

Μύκονος: Η επιτόπια αυτοψία μετά από την καταγγελία του αντιδημάρχου

Η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου είχε ενημερώσει την Πολεοδομία της Σύρου για πιθανή αυθαίρετη κατασκευή στο εν λόγω ακίνητο στις 20/5/2023, ζητώντας να γίνει αυτοψία αφού όμως είχε προηγηθεί τηλεφωνική καταγγελία του αντιδημάρχου Μυκόνου, κ. Βαμβακούρη σχετικά με τις παράνομες οικοδομικές εργασίες στην επιχείρηση.

Όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης πήγαν στο σημείο έπιασαν επ´ αυτόφωρο πέντε εργαζόμενους. Το πρώτο πολεοδομικό αδίκημα αφορούσε τη κατασκευή πέργκολας 200 τ.μ. και ύψους 4 μέτρων, καθώς και εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Ο μηχανικός του έργου που βρισκόταν στο σημείο και είχε το γενικό πρόσταγμα στις εργασίες στο συγκεκριμένο εστιατόριο στην Μύκονο  έδειξε στους αστυνομικούς μια άδεια μικρής κλίμακας, κάτι που τους έβαλε σε υποψίες δεδομένου ότι οι περισσότερες αυθαιρεσίες στο νησί γίνονται με τέτοιου είδους άδειες.

Η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολεοδομίας και όταν οι άνδρες της πολεοδομίας έκαναν έφοδο στο ακίνητο οι Αρχές συνέλαβαν όλους όσοι βρίσκονταν εκεί.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

6 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

6 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

6 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

6 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

6 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

6 ώρες ago