ΝΕΑ

Μητσοτάκης στο Reuters: Επενδυτική βαθμίδα και μεταρρύθμιση στην Υγεία οι προτεραιότητες

«Ο πρώτος μας στόχος, φυσικά, είναι να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters, μέσα σε πλοίο, με το οποίο πήγαινε για ταξίδι στη Σαλαμίνα.

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια έγκριση των πολιτικών του. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά της ΝΔ ελαφρώς ενισχυμένα, ενόψει των δεύτερων εκλογών».

Πέραν της επενδυτικής βαθμίδας, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η μεταρρύθμιση της Υγείας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, αν εκλεγεί για δεύτερη θητεία, μαζί και με την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και τη δημιουργία ενός «υπουργείου Οικογένειας» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της μείωσης του ποσοστού γεννήσεων, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

«Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη για να διατηρήσει τη χώρα σε σταθερή δημοσιονομική πορεία. Η Ελλάδα βλέπει την ανάπτυξη στο 2,3% φέτος, βοηθούμενη από τον τουρισμό και τις επενδύσεις», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Μητσοτάκης λέει ότι η κυβέρνησή του “έθεσε τα θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη”. Εάν επανεκλεγεί λέει ότι το υπουργικό του συμβούλιο, ενισχυμένο με περισσότερες γυναίκες, θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μεταρρυθμίσεων, αλλά θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και θα μειώσει την ανισότητα», γράφει το Reuters.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος δήλωσε: «Θέλουμε έναν διαφορετικό τύπο ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που θα εστιάζει στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, αλλά και θα μειώνει την ανισότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ετησίως πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα βοηθούσε επίσης την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της και να απελευθερώσει κεφάλαια για κοινωνικές πολιτικές.

«Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, διότι προσθέτει δημοσιονομική δύναμη πυρός στον προϋπολογισμό μας», ανέφερε.

hlektragr

Recent Posts

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

29 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα κατά τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, κατά…

34 λεπτά ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.5.2024) το μεσημέρι στην Αρκαδία δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών,…

38 λεπτά ago

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Παρουσία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, άνοιξε τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμάτα,…

39 λεπτά ago

Σαν σήμερα 19 Μαΐου

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και…

40 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, των Αγίων Θεογνώστου…

43 λεπτά ago