ΝΕΑ

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Μόνη έγνοια του να ρίξει ευθύνες στο Λιμενικό για το ναυάγιο με τους μετανάστες

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, με αφορμή το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων και «έτοιμος να δώσει απαντήσεις» για θέματα που δεν γνωρίζει.

 

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Σκέρτσος σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου:

«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν “εμπειρογνώμονας-ανακριτής” ναυτικών δυστυχημάτων και “έτοιμος να δώσει απαντήσεις” για θέματα που δεν γνωρίζει.

»Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Φραστικό επεισόδιο Τσίπρα με τον Τουρνά για το ναυάγιο στην Πύλο [βίντεο]

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα και του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στην Πύλο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα φραστικό επεισόδιο με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά.

Ο έντονος διάλογος Τσίπρα-Τουρνά

https://twitter.com/atsipras/status/1669312663631831041?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”noopener noreferrer external
 

Ευάγγελος Τουρνάς: Θέλω να πω πράγματι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα, 4 ημέρες και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους νομίζω με την κοινή λογική ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης.

Αλέξης Τσίπρας: Δηλαδή θέλετε να μας πείτε κύριε υπουργέ ότι ένα πλοίο, το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης;

Ευάγγελος Τουρνάς: Δεν θέλω να προδικάσω τίποτα.

Αλέξης Τσίπρας: Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ηρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συνέβη. Αλλά να κάνετε μία ερώτηση προδικάζοντας ότι όποιο πλοίο είναι υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει εγώ δεν το δέχομαι. Δεν το δέχομαι σαν κοινή λογική.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

11 ώρες ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

11 ώρες ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

11 ώρες ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

11 ώρες ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

11 ώρες ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

14 ώρες ago