ΝΕΑ

Πολιτική Προστασία για κακοποίηση γάτας στη Θάσο: Δεν έχει καμία σχέση με εμάς ο δράστης

Θέση για το βίντεο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο και παρουσίαζε έναν άντρα με διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας να κακοποιεί μια γάτα στη Θάσο, πήρε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Σε αυτήν, αναφέρει πως ο εικονιζόμενος δράστης δεν έχει καμία θεσμική ή λειτουργική σχέση/συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και καταδικάζει απερίφραστα κάθε παρόμοια συμπεριφορά που στρέφεται ενάντια σε οποιοδήποτε ζώο.

Στο βίντεο της ντροπής βλέπουμε πως ο άντρας δελεάζοντάς το με φαγητό που κρατάει στα χέρια του, φαίνεται να το χτυπάει στο κεφάλι με ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας ενώ οι φίλοι του γελάνε.

Το περιστατικό θυμίζει την κακοποίηση γάτας σε ταβέρνα στην Αιδηψό, όπου ένας άντρας είχε κλωτσήσει το ζωάκι και το έριξε στη θάλασσα αφού το δελέασε με φαΐ.

 

Η ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ημέρες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και εμφανίζει άτομο που φοράει μπλούζα με το διακριτικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας να επιδίδεται σε κακοποιητική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σε βάρος ζώου συντροφιάς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκαθαρίζει ότι το εικονιζόμενο άτομο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση/συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταδικάζει απερίφραστα κάθε παρόμοια συμπεριφορά που στρέφεται ενάντια σε οποιοδήποτε ζώο, δεσποζόμενο ή αδέσποτο, ως αποκρουστική πράξη που αντιβαίνει στην ίδια την αποστολή της και στις θεμελιώδεις αξίες που καθημερινά υπερασπίζεται και που προσβάλλει εν γένει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

hlektragr

Recent Posts

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν…

12 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

13 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Δράση «για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων» σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί την Κυριακή 26 Μαΐου & ώρα 20:00μ.μ. στην Πλατεία Παναγή…

14 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

14 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο…

15 ώρες ago

Γαλάζιες σημαίες: Πρωτιά για την Κορινθία – 15 γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του νομού

  Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές…

16 ώρες ago