ΝΕΑ

Νάουσα: «Το παιδί μας χάθηκε σε λίγες ώρες» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 8χρονου που κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Νάουσα: Θρήνος στην Ημαθία για το 7χρονο αγοράκι από τη Νάουσα που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής (11/6).

Το οκτάχρονο αγόρι παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και γαστρεντερίτιδα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας. 

«Το παιδί μας χάθηκε σε μια ημέρα», τονίζει ο πατέρας του 8χρονου παιδιού από τη Νάουσα Ημαθίας, που κατέληξε το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά το πρωί του Σαββάτου από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Νάουσας Ημαθίας, με υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντεριτιδας, ενώ την επόμενη ημέρα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Με την υγεία του να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο το παιδί να μεταφερθεί σε τρίτο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ωστόσο όταν έφτασε ήταν σε κωματώδη κατάσταση και υπέστη ανακοπή, με αποτέλεσμα – πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών – το παιδί να καταλήξει.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πατέρας του 8χρονου, ακόμα δε γνωρίζουν από τι πέθανε το παιδί τους καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί να είχε μηνιγγίτιδα, όμως δεν ήταν σίγουροι. Για αυτόν τον λόγο αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλάβουν πως, από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν το παιδί τους.

Ο 8χρονος, σύμφωνα με τον πατέρα του, εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το απόγευμα της Παρασκευής και οι γονείς του του έδωσαν αντιπυρετικά φάρμακα, θεωρώντας ότι πιθανότητα ήταν κάποια ίωση, ένα απλό κρύωμα. Την επόμενη ημέρα, βλέποντας ότι το παιδί έκανε εμετούς και είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας το μετέφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Φύγαμε και επιστρέψαμε μετά από λίγη ώρα για να πάρουμε αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία δεν έδειχναν ότι παιδί είχε κάτι ανησυχητικό και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά. Ωστόσο οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε προληπτικά εισαγωγή για να το παρακολουθούν. Το παιδί έκανε νέες εξετάσεις το μεσημέρι της Κυριακής οι οποίες έδειξαν ότι όλα τα νούμερα ήταν στο ‘τέρμα’», εξηγεί ο πατέρας του παιδιού, τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παιδων του Ιπποκράτειου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Το παιδί μας χάθηκε σε μια ημέρα. Οι γιατροί μας είπαν ότι με βάση τα συμπτώματα ήταν πιθανόν να έχει μηνιγγίτιδα, από μηνιγγιτιδόκοκκο, αλλά δεν ήταν σίγουροι. Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας», σημειώνει ο πατέρας του 8χρονου.

hlektragr

Recent Posts

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

2 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

3 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

3 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

5 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

5 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

5 ώρες ago