ΝΕΑ

Γαλλία: Τα βίντεο που «παγώνουν» το αίμα από την επίθεση στην παιδική χαρά – Σκληρές εικόνες

Σκληρές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου λίγες ώρες μετά την επίθεση ενός 32χρονου, οπλισμένου με μαχαίρι, σε παιδική χαρά της Γαλλίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων παιδιών και πιθανώς, συνολικά, περισσότερων από 8 ατόμων.

 

Μάρτυρες είπαν στην Le Dauphine ότι ένας άνδρας που φορούσε τουρμπάνι άρχισε να επιτίθεται στα παιδιά σε μια μικρή παιδική χαρά στο Annecy, μια αλπική πόλη στη νοτιοανατολική Γαλλία, γύρω στις 09:45 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

«Είδαμε ένα άτομο να επιτίθεται σε παιδιά που ήταν σε παιχνίδια, μικρά, προφανώς αυτός ήταν ο στόχος του. Αφού αρκετοί προσπάθησαν να τον τρομάξουν, απομακρύνθηκε και η αστυνομία επενέβη. Μιλούσε αγγλικά. Στην αρχή, όλοι νομίζαμε ότι ήταν στημένο, αλλά με τις κραυγές των ανθρώπων, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικότητα», είπε ένας μάρτυρας στο France Bleu Pays de Savoie.

Δείτε βίντεο από την επίθεση που εξαπέλυσε ο δράστης (προσοχή, σκληρές εικόνες):

 

Ένοπλοι αστυνομικοί και στρατιωτικές μονάδες έφτασαν στο σημείο, περνώντας χειροπέδες στον δράστη προτού τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για τραυματισμούς, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα. Όσον αφορά τα θύματα της επίθεσης, τρεις από τους τραυματίες – οι δύο εκ των οποίων παιδιά – φαίνεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης καταγράφηκε σε βίντεο, να κραδαίνει το μαχαίρι απομακρυνόμενος από την παιδική χαρά, ενώ σε βίντεο υπάρχει και η στιγμή της σύλληψής του:

 

 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες του Cnews: «Ένα αγοράκι δύο ετών, σε απόλυτη ανάγκη, και η μόλις λίγο μεγαλύτερη αδερφή του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Annecy Genevois. Ένας 70χρονος, ο οποίος καθόταν σε ένα παγκάκι , τραυματισμένος από μαχαιριά στο λαιμό, αλλά και από σφαίρα μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο Annecy Genevois. Ανάμεσα στα άλλα θύματα θα ήταν και «ένα 3χρονο κορίτσι, αγγλικής υπηκοότητας, θύμα τραύματος από μαχαίρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ενώ ένα αγόρι 22 μηνών, γερμανικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Γενεύης, στην Ελβετία». Το βρέφος αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν πολλά γαλλικά ΜΜΕ, δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση έχει στηθεί κουβούκλιο ψυχολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους που εργάζονται εκεί, 37 άτομα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Αυτή την στιγμή, στο Annecy έχει μεταβεί η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, ενώ και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Ό,τι επηρεάζει τα παιδιά, επηρεάζει τους πάντες», είπε επιτόπου η Ελίζαμπεθ Μπορν. «Ευχαριστώ την αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη. Είμαστε εδώ με τον Υπουργό Εσωτερικών για να παράσχουμε την υποστήριξη του Έθνους στους κατοίκους του Ανεσί».

Γαλλία: Ποιος είναι ο άνδρας που συνελήφθη

Σύμφωνα με την Le Dauphine, ο δράστης που συνελήφθη είναι συριακής καταγωγής, γεννημένος το 1991 και ονομάζεται Abdalmasih H.

Μετά την μετανάστευσή του στη Σουηδία το 2013, του χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα εκεί, πριν από λίγους μήνες. Ωστόσο, ενώ η διαδικασία αίτησης για το καθεστώς του πρόσφυγα βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη στη Σουηδία, εκείνος ζήτησε άσυλο στη Γαλλία από την Ofpra (Γαλλική Υπηρεσία για την Προστασία των Προσφύγων και των Απάτριδων) τον Νοέμβριο του 2022. Αυτό το αίτημά του κρίθηκε άσκοπο από τις γαλλικές αρχές στις αρχές Ιουνίου, καθώς του χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν είναι γνωστό εάν ο άνδρας βρισκόταν όντως νόμιμα στη Γαλλία. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει ότι οι κάτοχοι κάρτας «επί μακρόν διαμένοντος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν πράγματι να εγκατασταθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά υπό προϋποθέσεις: στην πραγματικότητα δε χρειάζονται θεώρηση εισόδου (visa) για τη χώρα όπου επιθυμούν να εγκατασταθούν (στην περίπτωση αυτή, τη Γαλλία), αλλά πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής.

Σύμφωνα με το figaro, ο ύποπτος ήταν άγνωστος στην αστυνομία. Λίγες ώρες μετά την σύλληψή του, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε πως πιθανότατα δεν υπάρχει τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση.

 

Αντονί Λε Ταλέκ: Η μαρτυρία του πρώην ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου για την επίθεση στην παιδική χαρά

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Αντονί Λε Ταλέκ, βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από την παιδική χαρά όπου σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (8/6) η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 6 τρίχρονων παιδιών και δύο ακόμα ατόμων.

Ο Λε Ταλέκ μοιράστηκε την εμπειρία του μέσω «ιστοριών» που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα, όπως αφηγήθηκε, είδε με τα ίδια του τα μάτια τον 32χρονο δράστη της επίθεσης, λίγο προτού εκείνος επιτεθεί σε έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Στην αρχή, ο ποδοσφαιριστής έβλεπε πανικόβλητο κόσμο να τρέχει, ωστόσο δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε – ώσπου άκουσε μία γυναίκα που φώναζε: «τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά».

«Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μού φώναξε: “Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!”», είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής. προσθέτοντας:

«Αρχικά τα έχασα, αλλά συνέχισα να προχωράω. Ξαφνικά βλέπω τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι στο γρασίδι και βλέπω τους αστυνομικούς 5 ή 10 μέτρα πίσω του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν. Έρχεται προς το μέρος μου, οπότε κάνω λίγο στην άκρη και βλέπω ότι κατευθύνεται προς τους ηλικιωμένους. Και τότε επιτίθεται στον παππού. Τον μαχαίρωσε μια φορά και οι αστυνομικοί πίσω του δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Τους λέω: “Πυροβολήστε τον, σκοτώστε τον, τους μαχαιρώνει όλους!”. Εκείνος επιτέθηκε μία-δύο φορές και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν. Πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, όμως είχε μαχαιρώσει τον ηλικιωμένο. Συνέχισα να τρέχω και έβλεπα στο βάθος παιδιά να είναι στο έδαφος. Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό στο Ανεσί».

hlektragr

Recent Posts

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

36 λεπτά ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

1 ώρα ago

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς…

1 ώρα ago

Υπογραφή σύμβασης ανόρυξης γεώτρησης στην Π.Ε. Κορινθίας

Υπεγράφη η σύμβαση ανόρυξης γεώτρησης ΤΟΕΒ Πασίου, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ, στα γραφεία της Π.Ε. Κοριθνίας,…

3 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

3 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

4 ώρες ago