ΝΕΑ

Συναγερμός στη Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε 6 παιδιά σε παιδική χαρά – Η πρώτη φωτογραφία και το προφίλ του δράστη

Έξι παιδάκια ηλικίας 3 ετών και άλλα δύο άτομα δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που εισέβαλε σε παιδική χαρά της Γαλλίας.

 

Ο δράστης έχει συλληφθεί από την αστυνομία.

Μάρτυρες είπαν στην Le Dauphine ότι ένας άνδρας που φορούσε τουρμπάνι άρχισε να επιτίθεται στα παιδιά σε μια μικρή παιδική χαρά στο Annecy, μια αλπική πόλη στη νοτιοανατολική Γαλλία, γύρω στις 09:45 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

«Είδαμε ένα άτομο να επιτίθεται σε παιδιά που ήταν σε παιχνίδια, μικρά, προφανώς αυτός ήταν ο στόχος του. Αφού αρκετοί προσπάθησαν να τον τρομάξουν, απομακρύνθηκε και η αστυνομία επενέβη. Μιλούσε αγγλικά. Στην αρχή, όλοι νομίζαμε ότι ήταν στημένο, αλλά με τις κραυγές των ανθρώπων, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικότητα», είπε ένας μάρτυρας στο France Bleu Pays de Savoie.

Ένοπλοι αστυνομικοί και στρατιωτικές μονάδες έφτασαν στο σημείο, περνώντας χειροπέδες στον δράστη προτού τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για τραυματισμούς, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα. Όσον αφορά τα θύματα της επίθεσης, τρεις από τους τραυματίες – οι δύο εκ των οποίων παιδιά – φαίνεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ένα παιδί σε κρίσιμη κατάσταση θα διακομισθεί σε νοσοκομείο στη Γενεύη. Στην περιοχή έχει στηθεί κουβούκλιο ψυχολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους που εργάζονται εκεί, 37 άτομα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανίν, έγραψε στο Twitter: «Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, τραυματίστηκαν από ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι σε μια πλατεία στο Annecy.

Το άτομο συνελήφθη χάρη στην πολύ γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέβη επίσης σε ανάρτηση στο Twitter, σχετικά με το περιστατικό. «Επίθεση απόλυτης δειλίας σήμερα το πρωί σε πάρκο στο Annecy. Δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το Έθνος είναι σε σοκ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους καθώς και με τις οικογένειές τους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κινητοποιήθηκαν», έγραψε.

 

Η παιδική χαρά βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από ένα σχολείο.

Σύμφωνα με την Le Dauphine, ο δράστης που συνελήφθη είναι συριακής καταγωγής, γεννημένος το 1991 και ονομάζεται Abdalmasih H. Ο 32χρονος φαίνεται πως βρισκόταν νόμιμα στη χώρα, έχοντας ζητήσει άσυλο τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το figaro, ο ύποπτος ήταν άγνωστος στην αστυνομία.

 

Παρά την σύλληψη του δράστη, αρκετοί δρόμοι γύρω από την περιοχή παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ στο σημείο μεταβαίνει αυτή την στιγμή η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η πρώτη φωτογραφία του υπόπτου

Η Le Dauphine έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του ατόμου που συνελήφθη για την επίθεση στην παιδική χαρά:

Ένας μαθητής Γυμνασίου φαίνεται πως τράβηξε βίντεο με τον δράστη να τρέχει, κρατώντας ακόμα το μαχαίρι. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

2 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

4 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

5 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

5 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

6 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

6 ώρες ago