ΝΕΑ

Ναύπλιο: «Θα ζω με το άγχος μην πλησιάσει το παιδί μου» λέει η μητέρα του 12χρονου – Δύο τα ανατριχιαστικά βίντεο του αρχιμανδρίτη

Ναύπλιο: Ελεύθερος αφέθηκε ο 40χρονος αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατηγορείται ότι έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο. Γι’ αυτό και η μητέρα του 12χρονου, μετά την αναβολή που πήρε η υπόθεση του αρχιμανδρίτη από την Αργολίδα, ξέσπασε στους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Θα ζω με το άγχος μη πλησιάσει το παιδί μου».

 

Ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης θα βρεθεί ενώπιον του αυτοφώρου του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου στις 16 Ιουνίου. Κι αυτό γιατί δόθηκε αναβολή στην υπόθεση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν από τις 24 Μαΐου του 2023 έως και την ημέρα της σύλληψής του ο ιερέας από την Αργολίδα είχε συνομιλήσει και με άλλους ανήλικους.

Η έδρα του δικαστηρίου συνεδρίασε και αποφάσισε ο κατηγορούμενος να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη δική, η οποία ορίστηκε για τις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Αρχιμανδρίτη απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων αλλά και να επικοινωνεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι αρχές θα ερευνήσουν τώρα και το εάν ο Ιερέας έχει στείλει ερωτικά βίντεο και σε άλλους ανηλίκους.

«Κατά λάθος δεν ήταν τα μηνύματα, ήταν επαναλαμβανόμενα και συνεχίστηκε αυτή η χυδαιότητα στα μηνύματά του. Τόσο με γραπτά αλλά και με δεύτερο βίντεο. Θα κάνουμε υπομονή 10 ημέρες κι ελπίζω η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να καταφέρει να βγάλει τα στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Άλλωστε, γι’ αυτό κι ο ίδιος πήρε την αναβολή για να βγουν τα στοιχεία και να αποδείξει ότι μιλούσε με άλλο όνομα. Όμως όταν κάποιος κάνει ένα λάθος ζητάει και συγνώμη. Εμένα δεν με ενόχλησε ποτέ να μου ζητήσει συγνώμη», λέει η μητέρα του 12χρονου, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας του παιδιού απάντησε ο ίδιος στον σάτυρο ιερέα:

«Το κατάλαβε όταν έστειλε ο μπαμπάς του το μήνυμα “τι κάνετε πάτερ;”. Πριν δεν το είχε καταλάβει και συνέχιζε. Όταν στέλνεις κάπου αλλού και δεν έχεις την απάντηση που περιμένεις ξαναγυρνάς λίγο πάνω να δεις εάν το στέλνω σωστά. Κι εκείνη την ώρα σβήνεις, διαγράφεις, ζητάς συγνώμη».

Όσον αφορά για το χακάρισμα στους λογαριασμούς του που ισχυρίστηκε αρχικά ο ιερέας η μητέρα του 12χρονου λέει ότι μετά τη σύλληψη άλλαξε τακτική, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν γνωρίζει κι αλλά παιδιά να έχουν παρενοχληθεί από τον Αρχιμανδρίτη τονίζει: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν το έχουμε πάθει κι εμείς και μπράβο σου που το είπες. Πρόκειται για ένα γονέα παιδιού».

Όσον αφορά για την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο ιερέας μέχρι τις 16/6 όπου προσδιορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία, η μητέρα του 12χρονου τονίζει: «Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένη που είναι έξω. Ζω με το άγχος μην τυχόν και πλησιάσει το παιδί. Το παιδί απογοητεύτηκε γιατί δεν το περίμενε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλώσεις του πατέρα του ανήλικου ο οποίος στρέφεται εναντίον της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο ιερέας. «Ακούτε τα παιδιά σας κι ό,τι σας πουν να είστε δίπλα τους. Αντί οι αποφάσεις των δικαστηρίων να είναι τέτοιες που να κόβουν το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, δεν γίνεται τίποτα και τα περιστατικά αντί να μειώνονται θα πληθαίνουν».

Ναύπλιο: Δάσκαλος κατηχητικού ο αρχιμανδρίτης που συνελήφθη για ασέλγεια σε 12χρονο

Ο ίδιος ο ιερέας είπε στην αρχική του κατάθεση ότι κατά λάθος έστειλε το βίντεο στο αγόρι, καθώς προορίζονταν για άλλον παραλήπτη με το ίδιο όνομα και επίθετο με αυτό του παιδιού.

«Υπάρχει μια σοβαρότητα τι έχει γίνει στα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ αυτό προσπαθώ να βγάλω, τι έχει γίνει και με άλλα παιδιά. Το δικό μου παιδί δεν το έχει ακουμπήσει, δεν πρόλαβε. Αν το είχε ακουμπήσει θα ήμουν εγώ στη θέση του τώρα, να δικάζομαι. Δεν το έχει ακουμπήσει, το προλάβαμε γιατί το παιδί μας μίλησε αμέσως και αμέσως δράσαμε με τη Δίωξη. Ποιο γρήγορα δεν γινόταν. Μορφωμένοι είμαστε καταλαβαίνουμε από τη συνομιλία και όλα αυτά πως υπάρχει και άλλο “παρακλάδι”», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η μητέρα του 12χρονου.

Ναύπλιο: Δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του ιερέα όσον αφορά στο κινητό του

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 40χρονου ιερέα να ανοιχθεί το κινητό του, για να διαπιστωθεί ότι -όπως υποστηρίζει- η αποστολή του άσεμνου υλικού έγινε από λάθος και προορίζονταν για άλλο παραλήπτη που είναι ενήλικος.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας “πύργος” σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

«Μπαμπά βοήθεια»

Υπενθυμίζεται πως το 12χρονο αγόρι όταν έλαβε το βίντεο, χωρίς να χάσει λεπτό αμέσως επικοινώνησε με τον πατέρα του ο οποίος ζει στο εξωτερικό.

«Μπαμπά βοήθεια» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο 12χρονος στον πατέρα του και τότε εκείνος έσπευσε να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν πληροφορήθηκε από το γιο του τι είχε συμβεί.

Μαζί με τη μητέρα του παιδιού βρίσκονται στην αίθουσα του τριμελούς πλημμελειοδικείου του Ναυπλίου και στέκονται απέναντι από τον σάτυρο ιερέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τόσο το οπτικό όσο και το ηχητικό υλικό που έφτασαν στα social media του παιδιού, δεν προορίζονταν για τον 12χρονο αλλά για ενήλικο άνδρα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ιερέα ζήτησε αναβολή, προκειμένου να γίνει έλεγχος από τις 24 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου που συνελήφθη ο πελάτης του για να διαπιστωθεί εάν έχουν σταλεί παρόμοια βίντεο και σε άλλους ανήλικους.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

10 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

11 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

13 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

13 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

14 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

15 ώρες ago