ΝΕΑ

Ναύπλιο: «Κατά λάθος έστειλα το βίντεο» – Απολογείται την Τρίτη ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο, τι ισχυρίστηκε [βίντεο]

Ναύπλιο: Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6/2023) ο Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Υδρας Σπετσών και Αιγίνης.

 

Υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα και συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Ιουνίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Ο αρχιμανδρίτης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 12.30μμ, και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με έγκληση που υπέβαλε ο πατέρας του παιδιού: «Ο ιερέας απέστειλε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής messenger στον ανήλικο γιο του με τον οποίο διατηρεί πριν πνευματική σχέση, βίντεοληπτικό υλικό με ήχο όπου απεικονίζεται γυμνός άνδρας από τη μέση και κάτω να απευθύνεται στον ανήλικο προβαίνοντας σε γενετήσιες πράξεις».

Αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται μια λεπτομέρεια η οποία προκαλεί σοκ και αποστροφή για την ανήθικη δράση του ρασοφόρου: «Από τον ήχο το βίντεο, παθόντες αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα την φωνή του ανωτέρω δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου όπου διενεργείται προανάκριση. Επιπρόσθετα κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων ένας φορητός υπολογιστής και ένας πύργος σταθερού υπολογιστή του ανωτέρω δράστη».

Οι συσκευές του ιερέα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας όπου προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κι άλλο υλικό με την ζοφερές πράξεις του κληρικού σε βάρος του παιδιού και το κυριότερο αν κι άλλα παιδιά έχουν παγιδευτεί στα δίχτυα της διαστροφής του 40χρονου.

Ναύπλιο: Τι ισχυρίστηκε ο αρχιμανδρίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη. Από την αστυνομία κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και την δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

4 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

5 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

5 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

5 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

6 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

6 ώρες ago