ΝΕΑ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Ουρές» στο λιμάνι του Πειραιά – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία

Γεμάτα φεύγουν απο νωρίς το πρωί τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για την πρώτη έξοδο του φετινού καλοκαιριού με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Γεμάτα φεύγουν απο νωρίς το πρωί τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για την πρώτη έξοδο του φετινού καλοκαιριού με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι εικόνες που καταγράφονται στον Πειραιά είναι ενδεικτικές της μεγάλης εξόδου που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ευελπιστούνμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Σήμερα είναι Παρασκευή και η κίνηση είνα πολύ αυξημένη, τα πλοία φεύγουν περίπου γεμάτα» δήλωσε λίγο μετά τις 7 το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης που βρέθηκε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά θα γίνουν είκοσι αναχωρήσεις με 9.500 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνουν 12 αναχωρήσεις ενώ από τα λιμάνια του Αργοσαρωνικού. «Φαίνεται ότι ξεκινάμε πολύ καλά» επισήμανε ο κ. Κλιάρης επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δίνει έμφαση στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δρομολόγιο του Hight Speed 4 για Πάρο, Νάξο και Κουφουνήσι είναι sold out, όπως και αυτό του Σαββάτου για Σύρο, Τήνο και Μύκονο. Στο δρομολόγιο του Blue Star Delos έχουν γίνει κρατήσεις από περίπου 1.600 επιβάτες, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 21 αναχωρήσεις από Πειραιά προς διάφορους προορισμούς και 41 προς Αργοσαρωνικό.

Αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται η κίνηση να είναι αυξημένη για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Σήμερα για τη γραμμή έχουν προγραμματιστεί πέντε δρομολόγια (δύο το πρωί και τρία το απόγευμα), με τις θέσεις που απομένουν να είναι λιγοστές.

Όπως είπαν ταξιδιωτικοί πράκτορες στο protothema.gr, όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους καλό θα είναι να έχουν κλείσει εισιτήριο νωρίτερα καθώς οι θέσεις στα γκαράζ των πλοίων είναι περιορισμένες, ενώ συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες να φροντίσουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα και τα εισιτήρια της επιστροφής του.

Αντίθετα με τις Κυκλάδες, δρομολόγια που εξυπηρετούν προορισμούς που είναι πιο μακριά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, κτλ), δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε διαθεσιμότητα.

hlektragr

Recent Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα…

10 λεπτά ago

Κόρινθος: Τα οινοποιεία της Πελοποννήσου αφήνουν ξανά «Ανοιχτές Πόρτες»

  Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις…

21 λεπτά ago

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων, Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει…

1 ώρα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ιουλίας Φαεινής και Γαλατείας. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι…

1 ώρα ago

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

3 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

4 ώρες ago