ΝΕΑ

Χάρης Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: «Προσωπική προσβολή» – Η ανακοίνωσή του

Για «προσωπική προσβολή» σε βάρος του ιδίου κάνει λόγο ο Χάρης Καστανίδης, ύστερα από την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, να κρατήσει τη βουλευτική έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στερώντας την από τον έμπειρο βουλευτή.

 

Ο κ. Καστανίδης κάνει λόγο για προσωπική προσβολή, επισημαίνοντας ότι η απόφαση δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, καθώς και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε και αποφάσισε μόνος. Τονίζει δε πως η στέρηση της έδρας του είναι και προσωπικά αδιάφορη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ουδέποτε εξάρτησε την στάση του «από οφίκια».

Ο Χάρης Καστανίδης συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή 7.584 ψήφους.

Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του κ. Καστανίδη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Καστανίδης: «Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί του», λέει η Χαριλάου Τρικούπη

«Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η χθεσινή (26/5) κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη υπήρχε εξαρχής σαφέστατη ενόχληση για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα και ουσιαστικά να τον αφήσει εκτός βουλής. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση επικοινώνησε με το πολύπειρο στέλεχος και του ανακοίνωσε την απόφασή του λίγα λεπτά πριν βγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

24 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

1 ημέρα ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

1 ημέρα ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

1 ημέρα ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

1 ημέρα ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

1 ημέρα ago