ΝΕΑ

Η έκρηξη των επενδύσεων

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην οικονομία. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφει ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές, τουρισμό και μείωση δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη φορολογική και επενδυτική πολιτική που ακολούθησε, έφερε ξένα κεφάλαια στη χώρα μας, δημιούργησε χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας και ξύπνησε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ύστερα από τη βαριά μνημονιακή περίοδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25/05/2023
|
23:36

Τοξικοί και μετά την ήττα

Χθες εγκρίθηκε άλλη μία τεράστια επενδυτική δράση που θα υλοποιηθεί από τη Μicrosoft με κεφάλαιο ύψους ενός δισ. ευρώ στο επιχειρηματικό πάρκο στα Σπάτα. Και είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα θα είναι ένας από τους κόμβους τεχνολογίας του πολυεθνικού γίγαντα που θα δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και θα εκπαιδεύσει χιλιάδες εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενισχύοντας παράλληλα το brand name της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η οικονομική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύθηκε από τους πολίτες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, που έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία 40,8%, και είναι γεγονός ότι τα ρεκόρ επενδύσεων αποτελούν έναν κρίσιμο λόγο για την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες.

Ηδη η χώρα μας δανείζεται με ευνοϊκούς όρους σαν να έχει την επενδυτική βαθμίδα, την οποία είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει αμέσως μετά τη συγκρότηση μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές οι οποίοι ασχολούνται με το κρατικό χρέος, μετά την πρόσφατη μείωση στα κόστη δανεισμού, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σε επίπεδα τα οποία παραπέμπουν σε τίτλους επενδυτικής βαθμίδας. Είναι σαφές πως οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει στην εξουσία μετά τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

17 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

19 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

19 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

19 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

20 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

20 ώρες ago