ΝΕΑ

Μαντλίν ΜακΚαν: Πήραν παράταση οι έρευνες στο φράγμα – Οι Αρχές ψάχνουν και άλλα πιθανά θύματα του Μπρίκνερ

Η έρευνα για την εξαφανισμένη Μαντλίν ΜακΚαν θα συνεχιστεί και για μία τρίτη ημέρα, με τις Αρχές να έχουν ήδη απομακρύνει πιθανά στοιχεία από το φράγμα Αράντε της Πορτογαλίας, το οποίο είχε επισκεφτεί ο νο. ύποπτος για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

 

Μάλιστα, η αστυνομία της Πορτογαλίας γνωστοποίησε σήμερα (25/5) ότι η έρευνα δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην μικρή Μαντλίν, αλλά και σε άλλα πιθανά θύματα του ήδη καταδικασμένου για βιασμό Μπρίκνερ.

Ο Γερμανός Μπρίκνερ, 45 ετών, επισκέφτηκε τη δεξαμενή Barragem do Arade, πιθανώς  μαζί με άλλους, «λίγες μέρες» αφότου άρπαξαν την τότε τρίχρονη Μαντλτίν από το κρεβάτι της το 2007, είπε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του υπόπτου.

Η πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ερευνητές πιστεύουν πως η Μαντλίν θα μπορούσε να είχε παραμείνει ζωντανή για δύο ή τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή της από το παραθεριστικό θέρετρο της Πράια ντε Λουζ.

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν εδώ και εννέα χρόνια πραγματοποιείται από τις πορτογαλικές Αρχές, σε συνεργασία με τις γερμανικές. Κατά την πρώτη ημέρα των ερευνών, προχθές Τρίτη (23/5), η αστυνομία απομάκρυνε μια σειρά από τσάντες από το σημείο, χωρίς πάντως να γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη πηγές που βρίσκονται κοντά στην έρευνα, στο επίκεντρο των Αρχών έχουν μπει οι ροζ πιτζάμες, με το σχέδιο του Γκαρή, του χαρακτήρα από το κινούμενο σχέδιο «Γουίνι το Αρκουδάκι», τις οποίες φόραγε η Μαντλίν ΜακΚαν την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί, οι οποίοι ενεργούν βάσει «αξιόπιστων πληροφοριών», αναζητούν κομμάτια ρούχων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνισή της. Για τις εξελίξεις στην έρευνα ενημερώνονται και οι γονείς του κοριτσιού, ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚαν.

Μιλώντας στην Mirror ο πρώην εκπρόσωπος της οικογένειας, Κλάρενς Μίτσελ, ανέφερε πως: «Μέχρι να βρεθεί μία σορός και αποδειχθεί ότι είναι της Μαντλίν, η Κέιτ και ο Τζέρι δεν χάνουν την ελπίδα τους. Θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για κάθε βήμα και οποιαδήποτε εξέλιξη. Η Κέιτ και ο Τζέρι έχουν μεγάλη αγωνία. Είναι ακόμα μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Ερευνούμε στην Πορτογαλία στη βάση κάποιων αξιόπιστων πληροφοριών. Δεν μπορώ να αποκαλύψω γιατί ψάχνουμε εκεί ακόμα, αλλά ελπίζουμε να βρούμε κάτι. Αυτό πρέπει να μείνει μυστικό προς το παρόν», δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας της έρευνας των γερμανικών Αρχών, Κρίστιαν Βόλτερ.

Από το πρωί της Τρίτης (23/5) ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν, σε ένα απομακρυσμένο φράγμα στο Αλγκάρβε, κοντά στην περιοχή από όπου εξαφανίστηκε το κοριτσάκι πριν από 16 χρόνια.

Δύτες της αστυνομίας μπήκαν στο νερό και ένα μηχανοκίνητο σκάφος της πυροσβεστικής έχει επίσης σταλεί στο νερό με δύο αστυνομικούς – σηματοδοτώντας την έναρξη της διήμερης έρευνας στην περιοχή. Γύρω στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν ξεκινήσει οι έρευνες.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δήλωσε ότι πιστεύει πως οι γερμανικές Αρχές «ξεκάθαρα κάτι ξέρουν», λόγω της τεράστιας κινητοποίησης. Το άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας δείχνει πως πράγματι πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση με πιθανές ενδείξεις με τον Γκαμπλ να λέει στη Mirror «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε». «Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», συμπλήρωσε.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

5 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

6 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

6 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

6 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

6 ώρες ago