ΝΕΑ

ΗΠΑ: Πατέρας πέθανε προστατεύοντας τον γιο του σε σχολικό καβγά

Ένας πατέρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο κατώφλι του, αφού ξέσπασε καβγάς στο σχολείο του παιδιού του.

 

Ο Κρίστοφερ Ράιτ από το Μέριλαντ πέθανε το Σάββατο (20 Μαΐου) στο νοσοκομείο μετά την φερόμενη επίθεση, που έλαβε χώρα την προηγούμενη μέρα στο σπίτι του.

Η αρραβωνιαστικιά του, Τρέισι Καροψίνσκι, είπε ότι ο 14χρονος γιος της τσακώθηκε με έναν άλλο έφηβο στο Γυμνάσιο «Μπρούκλιν Παρκ», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τρεις έφηβοι και δύο ενήλικες να εμφανιστούν στο σπίτι τους αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο πατέρας, Κρίστοφερ Ράιτ, είπε στον κόσμο που είχε καταφθάσει στην πόρτα του ότι ο γιος του δεν θα έβγαινε έξω για να συνεχίσει τον καβγά που είχε ξεκινήσει στο σχολείο.

Η Καροψίνσκι είπε στο δίκτυο WBAL-TV ότι οι συγκεντρωμένοι είπαν στον 43χρονο:  «Αν [ο γιος σου] δεν πρόκειται να πολεμήσει, τότε θα πολεμήσεις εσύ», πριν του επιτεθεί.

Στη συνέχεια ο Ράιτ δέχθηκε επίθεση και υπέστη τραυματική εγκεφαλική κάκωση. Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου και πέθανε την επόμενη μέρα.

«Ο Κρις βγήκε να τους πει ότι ο μικρός δεν θα βγει “για να πολεμήσει”, και απείλησαν κάποια στιγμή να έρθουν και να τον πάρουν και μετά είπαν, “Αν δεν πρόκειται να πολεμήσει, τότε θα πολεμήσεις εσύ”», είπε η αρραβωνιαστικιά του.

«Απλώς κοιτάζοντας τη ζημιά που του έγινε, δεν ήταν μόνο μια γροθιά που το έκανε αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να το έκανε αυτό μία γροθιά», προσέθεσε η γυναίκα.

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας που ανήκαν στον Ράιτ και μια γειτόνισσα και η Καροψίνσκι είπε ότι είδε μέρος του βίντεο.

«Ο μπαμπάς μου και εγώ προσπαθήσαμε να δούμε τα πλάνα, και στο πρώτο βίντεο εμφανίζεται ο γιος μου να ουρλιάζει, “Μπαμπά, μπαμπά, μπαμπά” και να τρέχει έξω από το σπίτι στο δρόμο για να πάει να βοηθήσει τον μπαμπά του. Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω άλλο μετά από αυτό. Απλώς δεν μπορούσα», λέει η κοπέλα.

Η αστυνομία είπε ότι διερευνά το θέμα και εκπρόσωπός της δήλωσε στο 11 News ότι θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ το σχολείο συνεργάζεται με την έρευνα.

Είπαν: «Όποιος βοήθησε ή ήταν συνεργός του κύριου υπόπτου ή των κύριων υπόπτων θα είναι ένοχος».

Η Τρέισι δήλωσε ότι η οικογένεια του Κρίστοφερ σχεδίαζε μια αγρυπνία υπό το φως των κεριών στη μνήμη του και κάλεσε τους γονείς να κάνουν περισσότερα για τα παιδιά τους.

«Δεν κατέστρεψαν απλώς τις ζωές μας. Οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα. Οι ζωές των γονιών τους θα αλλάξουν για πάντα – και όλα αυτά για έναν καβγά. Εμείς ως γονείς κάναμε λάθος με αυτά τα παιδιά. Δεν είναι ευθύνη του σχολείου. Είναι δική μας ευθύνη».

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

10 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

11 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

11 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

11 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

12 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

12 ώρες ago