ΝΕΑ

Σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν: Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες στο φράγμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και οι εκσκαφές κοντά σε φράγμα της Πορτογαλίας, στο οποίο σύχναζε ο 45χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ, νο.1 ύποπτος για την αρπαγή της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν.

 

Πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι εκσκαφές κοντά στο φράγμα Arade έχουν «ήδη ξεκινήσει», ενώ προβάλλουν μακρινά πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να σκάβουν στο σημείο.

Σύμφωνα με την Correio da Manhã, οι εκσκαφές ξεκίνησαν γύρω στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) και πραγματοποιούνταν σε δύο διαφορετικά σημεία γύρω από τις «όχθες» του φράγματος.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι «περίπου μια ντουζίνα» αστυνομικοί εμπλέκονται στις εκσκαφές, ενώ χρησιμοποιούν και σκυλιά – ανιχνευτές.

Η πορτογαλική αστυνομία είχε στήσει μια μπλε σκηνή στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό. Στα μακρινά πλάνα, οι αστυνομικοί φαίνονται να σκαλίζουν το έδαφος κοντά στο φράγμα, ενώ χρησιμοποιούν μεταλλικές ράβδους για να σαρώσουν τη γη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η αστυνομία άρχισε τις έρευνες λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τρίτης (23/5). Περισσότερα από δώδεκα αυτοκίνητα και βαν της αστυνομίας εθεάθησαν να φθάνουν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23/05/2023
|
16:07

Βινίσιους: «Σκοτείνιασε» το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο σε ένδειξη αλληλεγγύης

Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν μίνι – «στόλο» αστυνομικών οχημάτων, καθώς και αυτοκινήτων και βαν από πυροσβεστική υπηρεσία της Πορτογαλίας, που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μια μικρή φουσκωτή λέμβος χωρητικότητας δύο ατόμων βγήκε επίσης στο φράγμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργήθηκε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που καλύπτει ολόκληρο το τεχνητό φράγμα, αφήνοντας τον εναέριο χώρο πάνω από το νερό και τις όχθες του φράγματος – όπου θα επικεντρωθεί η σημερινή έρευνα – ανοιχτό μόνο για τα αστυνομικά drones.

Μαντλίν: Γιατί οι Αρχές την ψάχνουν στο φράγμα

Η Μαντλίν είχε εξαφανιστεί το 2007 από το θέρετρο της Πράια ντε Λουζ στην Πορτογαλία, όπου παραθέριζε με τους γονείς και τα δύο αδέλφια της. Οι έρευνες για το εξαφανισμένο κορίτσι είχαν βρεθεί σε τέλμα, καθώς οι αρχές δεν είχαν νέα στοιχεία για να εντοπίσουν την Μαντλίν και δεν μπορούσαν να συνδέσουν την εξαφάνισή της με τον άνδρα που θεωρείται νο. 1 ύποπτος: τον Γερμανό κατάδικο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Ο 45χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.

Ορισμένες φωτογραφίες του Μπρίκνερ σε ένα απόμερο φράγμα κοντά στην Πράια ντε Λουζ κινητοποίησαν ωστόσο εκ νέου την αστυνομία, η οποία από σήμερα (22/3) ψάχνει για ίχνη της Μαντλίν στο συγκεκριμένο μέρος. Ο ύποπτος φέρεται να είχε περιγράψει το φράγμα ως τον «μικρό του παράδεισο», σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ.

Πηγές κοντά στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν αποδείξεις ότι το ξέφωτο στα δέντρα ήταν ένα σημείο στο οποίο περνούσε χρόνο ο Μπρίκνερ, ο οποίος φέρεται να είχε παρκάρει το τροχόσπιτό του στην περιοχή.

Ένας ντόπιος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά γνωρίζει καλά την περιοχή, είπε στην Daily Mail: «Είναι αρκετά καλά κρυμμένο πίσω από τα δέντρα και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι εκεί, μέχρι να φτάσεις σχεδόν πάνω του.

Οι άνθρωποι κατασκηνώνουν εκεί κατά καιρούς, γι’ αυτό θα βρείτε υπολείμματα πυρκαγιών μέσα σε μικρούς πέτρινους τοίχους. Έχει παλιές ξαπλώστρες και αυτοσχέδιους πάγκους που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να ξεκουράζονται. Είναι πολύ παράξενο και πολύ γαλήνιο, αλλά ταυτόχρονα έχει μια ελαφρώς απόκοσμη αίσθηση».

hlektragr

Recent Posts

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

10 λεπτά ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

53 λεπτά ago

Λουτράκι: Μασκοφόρος προσπάθησε να πάρει χρήματα από τα ΕΛΤΑ

Καρέ-καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων,…

57 λεπτά ago

Η εορτή του εν ουρανού φανέντος σημείου του Σταυρού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τήν Δευτέραν, 7ην /20ήν Μαΐου  2024, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἐν οὐρανῷ…

1 ώρα ago

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης…

1 ώρα ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 17 άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (20.5.2024) το πρωί, σε τοπικές…

1 ώρα ago