ΝΕΑ

Υπόθεση Μαντλίν: Ξεκίνησαν οι έρευνες στο φράγμα όπου κατασκήνωνε ο ύποπτος – Δρακόντεια μέτρα γύρω από το σημείο

Υπόθεση Μαντλίν: Οι αρχές της Γερμανίας και της Πορτογαλίας διεξάγουν μία μεγάλη επιχείρηση σε ένα καλά κρυμμένο στο δάσος φράγμα, το οποίο φαίνεται πως επισκεπτόταν ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, νο. 1 ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν.

 

Η Μαντλίν είχε εξαφανιστεί το 2007 από το θέρετρο της Πράια ντε Λουζ στην Πορτογαλία, όπου παραθέριζε με τους γονείς και τα δύο αδέλφια της. Οι έρευνες για το εξαφανισμένο κορίτσι είχαν βρεθεί σε τέλμα, καθώς οι αρχές δεν είχαν νέα στοιχεία για να εντοπίσουν την Μαντλίν και δεν μπορούσαν να συνδέσουν την εξαφάνισή της με τον άνδρα που θεωρείται νο. 1 ύποπτος: τον Γερμανό κατάδικο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Ορισμένες φωτογραφίες του Μπρίκνερ σε ένα απόμερο φράγμα κοντά στην Πράια ντε Λουζ κινητοποίησαν ωστόσο εκ νέου την αστυνομία, η οποία από σήμερα (22/3) ψάχνει για ίχνη της Μαντλίν στο συγκεκριμένο μέρος. Ο ύποπτος φέρεται να είχε περιγράψει το φράγμα ως τον «μικρό του παράδεισο», σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο φράγμα Arade, 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Πράια ντε Λουζ, όπου η Μαντλίν εξαφανίστηκε πριν από 16 χρόνια, αποκλείστηκαν χθες  ενόψει της μεγάλης επιχείρησης αναζήτησης. Μεγάλο μέρος της δουλειάς θα γίνει με το χέρι, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Και κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργήθηκε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που καλύπτει ολόκληρο το τεχνητό φράγμα, αφήνοντας τον εναέριο χώρο πάνω από το νερό και τις όχθες του φράγματος – όπου θα επικεντρωθεί η σημερινή έρευνα – ανοιχτό μόνο για τα αστυνομικά drones.

Σήμερα το πρωί σε δήλωσή του, ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε: «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται ποινικές διαδικασίες στην Πορτογαλία ως μέρος της έρευνας για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν.

Τα μέτρα εφαρμόζονται μέσω αμοιβαίας νομικής συνδρομής από τις πορτογαλικές αρχές επιβολής του νόμου, με την υποστήριξη αξιωματικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας». Πρόσθεσε: «Για λόγους τακτικής, προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται περαιτέρω πληροφορίες για το παρασκήνιο».

Πηγές κοντά στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν αποδείξεις ότι το ξέφωτο στα δέντρα ήταν ένα σημείο στο οποίο περνούσε χρόνο ο Μπρίκνερ, ο οποίος φέρεται να είχε παρκάρει το τροχόσπιτό του στην περιοχή.

Ένας ντόπιος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά γνωρίζει καλά την περιοχή, είπε στην Daily Mail: «Είναι αρκετά καλά κρυμμένο πίσω από τα δέντρα και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι εκεί, μέχρι να φτάσεις σχεδόν πάνω του.

Οι άνθρωποι κατασκηνώνουν εκεί κατά καιρούς, γι’ αυτό θα βρείτε υπολείμματα πυρκαγιών μέσα σε μικρούς πέτρινους τοίχους. Έχει παλιές ξαπλώστρες και αυτοσχέδιους πάγκους που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να ξεκουράζονται. Είναι πολύ παράξενο και πολύ γαλήνιο, αλλά ταυτόχρονα έχει μια ελαφρώς απόκοσμη αίσθηση».

Μια αστυνομική πηγή που επικαλείται η Daily Mail είπε: «Η πορτογαλική αστυνομία πρόκειται να πραγματοποιήσει μια ενδελεχή και πολύ προσεκτική έρευνα στην περιοχή σήμερα.

Οι αξιωματικοί της Policia Judiciaria θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες που θα επικεντρωθούν σε έρευνα εδάφους. Θα είναι πολύ σχολαστική και εξαντλητική.

Ξεχάστε τα μεγάλα φορτηγά και μηχανήματα. Πολλές από τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν εδώ σήμερα θα γίνουν με το χέρι και με εφεδρική τεχνολογία».

Οι έρευνες αυτές φέρεται να ζητήθηκαν και να εγκρίθηκαν, όταν η γερμανική αστυνομία έλαβε βίντεο και φωτογραφίες του Μπρίκνερ στο φράγμα.

Η γερμανική αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και ενώ σκόπευε να κατηγορήσει ως κύριο ύποπτο τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος μπορεί να μην δικαστεί ποτέ, λόγω νομικών τεχνικών ζητημάτων στη δικαιοδοσία ξένων δικαστηρίων.

Ο 45χρονος Μπρίκνερ εκτίει ποινή σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστριας στο ίδιο θέρετρο απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην απαγωγή και εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

18 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

19 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

19 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

19 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

20 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

20 ώρες ago