ΝΕΑ

Νέα Δημοκρατία: Με αυτοπεποίθηση στο δρόμο για την αυτοδυναμία!

Με την αυτοπεποίθηση που έφερε ο ιστορικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις κάλπες της Κυριακής αλλά χωρίς ίχνος αλαζονείας η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στη μάχη της νέας εκλογικής αναμέτρησης, που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

 

Στο κυβερνών κόμμα αναγνωρίζουν ότι οι πολίτες έστειλαν ισχυρό μήνυμα αυτοδυναμίας στη Ν.Δ., αλλά τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς.

Η κάλπη είναι… άδεια και εμείς θα ζητήσουμε στις 25 Ιουνίου από τους πολίτες να τη γεμίσουν ξανά και να επιβεβαιώσουν το ηχηρό μήνυμα αυτοδυναμίας που έστειλαν την Κυριακή. Με αυτή τη στρατηγική θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία προς τις κάλπες σε μια καθοριστική αναμέτρηση. Οπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι επερχόμενες εκλογές είναι μια διαδικασία που ξεκινά από «μηδενική βάση» και η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να την αντιμετωπίσει με αυτό το σκεπτικό.

Που σημαίνει περιοδείες του προέδρου της και των στελεχών της με στόχο ένα ισχυρό ποσοστό τέτοιο που θα βοηθήσει όχι μόνο να κυβερνηθεί η χώρα αυτοδύναμα, αλλά να πάει σε τομές όπως η συνταγματική αναθεώρηση που απαιτεί ο τόπος. Αυτό θα είναι και το κεντρικό μήνυμα της επικοινωνιακής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι επικεντρωμένη στις προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και στις απαντήσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από χθες πάντως τρέχει ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και να πάμε σε εκλογές στις 25 Ιουνίου, με ημερομηνία διάλυσης της Βουλής της μίας ημέρας την 29η Μαΐου. Οι νέοι βουλευτές θα έχουν ορκιστεί μία ημέρα πριν από την Κυριακή 28 Μαΐου, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Μαξίμου.

Χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το τηλεφώνημα ήταν τυπικό, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που ανέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποία τελικά όπως αναμενόταν παρέδωσε χθες το απόγευμα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η επιλογή της 25ης Ιουνίου οφείλεται στο γεγονός ότι στις 28-29 Ιουνίου υπάρχει σημαντικό ευρωπαϊκό συμβούλιο στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση της χώρας μας. Αλλος ένας παράγοντας που συνέβαλε στην επιλογή της 25ης Ιουνίου είναι ότι οι Ελληνες πολίτες στις 21 Μαΐου έδειξαν ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, όπως έχει σχηματιστεί η Βουλή, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Πρόθεσή του είναι να επιστρέψει την εντολή το απόγευμα, όπως και έπραξε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θεωρώ ότι οι εκλογές της Κυριακής ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας για τη Δημοκρατία. Συγκρατώ ως θετική εξέλιξη ότι αυξήθηκε η συμμετοχή, ότι παρά τους περιορισμούς ψήφισαν συμπολίτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ. Πιστεύω ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Να επισημάνω ότι, αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική, η Ν.Δ. θα είχε πάνω από 170 έδρες. Θεωρώ χρέος να συμβάλουμε ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και γι’ αυτό προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να προχωρήσουμε σε εκλογές, εφόσον διαπιστωθεί η εκτίμησή μου ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου, αν καταφέρουμε να συντμήσουμε τις συνταγματικές προθεσμίες. Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Οσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Ελπίζω σε αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο να συζητήσουμε περισσότερο για τα πραγματικά προβλήματα, πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς, πώς θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να μιλήσουμε για προκλήσεις που απείχαν από το διάλογο των προηγούμενων εκλογών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή, ζητήματα που αφορούν πρωτίστως τη νέα γενιά, και προσβλέπω σε μια ουσιαστική και γόνιμη προεκλογική περίοδο έτσι ώστε ο λαός να αποφασίσει με τι είδους κυβέρνηση θέλει να πορευτεί την επόμενη 4ετία».

«Οι συνθήκες και το κλίμα έδειξαν ότι υπάρχει διάθεση και είμαι βέβαιη ότι όλοι θα συμβάλουν με την τήρηση των διαδικασιών να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο», απάντησε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ

Συντριπτική η υπεροχή Μητσοτάκη

 Οπως τόνισαν πηγές από το Μαξίμου, οι πολίτες έδωσαν μια καθαρή απάντηση στο ποια κυβέρνηση θέλουν και ποιον πρωθυπουργό. Εδειξαν με πολύ σαφή τρόπο ότι θέλουν συνέχεια στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να έχει η χώρα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση για όλους τους Ελληνες, μακριά από διχασμούς. Που θα προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Εδειξαν ότι θέλουν συνέχεια και σταθερότητα. Αλλαγές στη χώρα κι όχι αλλαγή κυβέρνησης. Το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. ήταν πιο μεγάλο από εκείνο του 2019. Οι πολίτες θέλουν μια Ελλάδα με ανάπτυξη, δουλειές, καλύτερους μισθούς, ψηφιακό δημόσιο, νέο ΕΣΥ, λιγότερες ανισότητες. Μια χώρα πιο ισχυρή απέναντι σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και με μια Τουρκία που οι αναθεωρητικές τάσεις της εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, επεσήμαναν ότι το αποτέλεσμα διαμορφώνει πλέον ένα νέο τοπίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε στόχο να είναι πρώτο κόμμα, υπέστη συντριπτική ήττα. Οι πολίτες απέρριψαν την τοξικότητα, τον διχαστικό λόγο, το «μαύρο» και το «γκρίζο». Τους λόγους της αποτυχίας τους ας τους εξηγήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ., όπως πρόσθεταν, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απευθύνθηκε στους πολίτες με προτάσεις για το αύριο. Για το πώς θα γίνει η Ελλάδα και η ζωή τους καλύτερη. Με υψηλότερους μισθούς, καλύτερο ΕΣΥ, πιο πράσινη, πιο ψηφιακή, πιο δίκαιη, πιο ισχυρή. Δεν ακολούθησε τους αντιπάλους στο «γκρίζο» και στο «μαύρο». Το ίδιο θα κάνει και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει σύντομα. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι εθνική αναγκαιότητα. Αυτή την άποψη, φάνηκε από τα αποτελέσματα, ότι συμμερίζονται και οι πολίτες. Θα επιδιώξουμε λοιπόν την αυτοδυναμία και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Τασούλας ενημέρωσε την Πρόεδρο

Πριν συναντηθεί η κυρία Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, είχε δει τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος την ενημέρωσε για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πλευρά της τόνισε πως είναι πολύ ευχάριστο ότι κύλησε ομαλά η διαδικασία των εκλογών σε ένα πλαίσιο Δημοκρατίας, ότι δεν ξεπεράστηκαν τα όρια της έντασης και ότι κύλησαν όλα ομαλά. «Το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια τα πράγματα, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες κατά γράμμα», κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.

ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

«Εμβάθυνση συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας»

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε χθες σχετικά με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας έχει την ισχυρή στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα και ενισχύθηκε μέσω της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ διαδοχικών αμερικανικών και ελληνικών κυβερνήσεων. Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για την άσκηση του δημοκρατικού εκλογικού δικαιώματός του στη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, εργαζόμενοι με την κυβέρνηση που θα επιλέγει από τον ελληνικό λαό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί θα συνεχίσουμε να προάγουμε τους κοινούς στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα, ενωμένοι, με κοινές δημοκρατικές δεσμεύσεις».

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

7 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

7 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

8 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

8 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

9 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

9 ώρες ago