ΝΕΑ

Τριπλή ομολογία για τα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφή του παγόβουνου είναι για το «κρυφό» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε ο Γ. Κατρούγκαλος για επαναφορά της ασφαλιστικής εισφοράς για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που συντάραξε τη μεσαία τάξη και επανάφερε μνήμες 2015.

 

Η άτσαλη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να «κλείσει» το ζήτημα με αποπομπή του Γ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τελικά δεν μπορεί να επιβληθεί, δεν μπορεί να κρύψει τι πραγματικά πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική.

Διότι για έκτακτη φορολογία έκανε λόγο και ο Γιάννης Δραγασάκης στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ενώ χθες η επίσης υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου «θύμισε» σε όλους πως για τον ΣΥΡΙΖΑ μεσαία τάξη είναι εκείνος που έχει ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ. Δηλαδή όσοι βγάζουν πάνω από 5.000 ευρώ το χρόνο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ προνομιούχοι και πρέπει να φορολογούνται περισσότερο από ό,τι φορολογούνται για λόγους «δικαιοσύνης».

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η αποκάλυψη της «κρυφής ατζέντας» του ΣΥΡΙΖΑ κατά της μεσαίας τάξης ίσως και να αποδειχθεί σε μείζον ζήτημα της προεκλογικής περιόδου. Πανικόβλητοι, συνεργάτες του κ. Τσίπρα θύμιζαν χθες ότι και το 1993 ο κ. Οικονόμου είχε βγει και είχε μιλήσει για φορολόγηση των repos, αποδοκιμάστηκε τότε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με 46%. Θέλουν δηλαδή να πουν ότι όπως τότε το θέμα της φορολόγησης των repos δεν επέφερε αλλαγή το διαμορφούμενο κλίμα, έτσι θα συμβεί και τώρα. Το θέμα της φορολόγησης των repos όμως ήταν ένα θέμα που «άγγιζε» μόλις λίγους επιχειρηματίες, ένα είδος βραχυπρόθεσμου δανεισμού μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ η ασφαλιστική εισφορά είναι ένα «χαράτσι» που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενα «χαράτσι» που οι άνθρωποι που παλεύουν για την επιβίωσή τους θυμούνται πολύ καλά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ακης Σκέρτσος επικέντρωσαν στο ζήτημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να… απαντήσει, υπερασπιζόμενος τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Κάνοντας δηλαδή μία αντικοινωνική και αντιλαϊκή επιλογή, αφού οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι εκείνοι που κρύβονται πίσω από τους νόμους και λειτουργούν εις βάρος των συνεπών δανειοληπτών και κυρίως εις βάρος των πραγματικά αδύναμων που προσπαθούν να είναι συνεπείς αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και θυμίζοντας και τις προτάσεις Τσακαλώτου για τα τοπικά νομίσματα: «Γιατί δεν έβγαλε από το ψηφοδέλτιο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για τοπικά νομίσματα; Είναι σοβαρό κόμμα που θέλει να κυβερνήσει σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Εδώ μιλάμε για λάθη τα οποία αγγίζουν τον κ. Τσίπρα, γιατί τα κάνει ο ίδιος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και μπορεί να μην έχουν άδικο όσοι έχουν ήδη προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, Δραγασάκη, Φωτίου, Τσακαλώτου θα έχουν ισχυρή επίδραση στην κοινή γνώμη.

 «Ψαρεύοντας στα νερά του φασισμού»

Σε αυτό το κλίμα, στελέχη σαν τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη υπαινίσσεται στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Ελλάδα του 2023, νοθεία στις εκλογές! Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει συνειδητά και επίσημα πλέον το «ψάρεμα» στα θολά νερά του φασισμού, απλώνοντας χείρα φιλίας στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τα στελέχη της οποίας (Κασιδιάρης, Μπαρμπαρούσης κ.ά.) καλούν για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ τους παλιούς ψηφοφόρους τους. Τα επανέλαβε και χθες από τον ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας τα περί επαναφοράς στο δημοκρατικό τόξο των πολιτών που παρασύρθηκαν και ψήφισαν Χρυσή Αυγή…

Και πήρε απαντήσεις από τους εκπροσώπους του δημοκρατικού τόξου. Από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., το ΜέΡΑ25, την Πλεύση Ελευθερίας και άλλα κόμματα που μιλούν για επικίνδυνα παιχνίδια.

Ενδεικτικά, η δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να καλύψει το προσκλητήριό του στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, φτάνει στο σημείο να “φουσκώνει” ακόμα και τα ποσοστά της, μιλώντας για 600.000 ψήφους! Τον ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε στο 2012. Η Χρυσή Αυγή το 2019 πήρε 165.000 ψήφους κι ενώ είχε αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας της ως ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης, που επισφραγίστηκε στη συνέχεια και με την καταδικαστική απόφαση. Κανένας, λοιπόν, δεν μπορεί να λέει ότι απευθύνεται σε “παραπλανημένους” για να καλύψει το “ψάρεμα” ψήφων στα βρόμικα νερά του φασισμού», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του. «Ο λαός και η νεολαία δεν θα δείξουν καμία ανοχή στο φασισμό κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής».

hlektragr

Recent Posts

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

33 λεπτά ago

Στους Αγίους Θεόδωρους ανοίγει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της χώρας

  Στα τέλη του έτους αναμένεται ότι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού…

1 ώρα ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

2 ώρες ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

3 ώρες ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

3 ώρες ago

Ρέντης: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για…

3 ώρες ago