ΝΕΑ

«Θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου» – Θρήνος στην κηδεία της 15χρονης Ιωάννας, στα λευκά οι συμμαθητές της

Το τελευταίο «αντίο» στην 15χρονη Ιωάννα που «έφυγε» από τη ζωή τόσα απρόσμενα κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα είπαν σήμερα οι γονείς της, ο αδελφός της, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές στο δημοτικό κοιμητήριο Βύρωνα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή, υπήρχε παθολογικό υπόβαθρο και εξετάζεται αν αυτό είναι το αίτιο που προκάλεσε τις δύο ανακοπές στο κορίτσι, μετέδωσε η εκπομπή «Τ- Live».

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κοιμητήριο για να συνοδεύσει το αγαπητό κορίτσι στην τελευταία του κατοικία. Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν την Ιωάννα, μην μπορώντας ακόμη να πιστέψουν ότι δε θα είναι πια ανάμεσά τους.

Οι συμμαθητές της φορούσαν λευκά πανωφόρια στην κηδεία του κοριτσιού που «έφυγε» ξαφνικά, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα.

Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η μαθήτρια της Α’ λυκείου του 5ου Λυκείου Βύρωνα κατέρρευσε σε νυχτερινό μαγαζί των Τρικάλων, όπου διασκέδαζε με τους συμμαθητές της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τον γιατρό που συνόδευε τους μαθητές στην εκδρομή κι αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί δύο ώρες να το επαναφέρουν, δίχως αποτέλεσμα.

Η σχολική κοινότητα είναι βυθισμένη στη θλίψη για την απώλεια της Ιωάννας. Χθες, πήγαν στο σχολείο με μαύρα μπλουζάκια και με λουλούδια στα χέρια. Μια ανθοδέσμη για τη μνήμη της 15χρονης μαθήτριας ήταν δεμένη στην είσοδο του σχολείου. Στο σχολείο έφθασαν πέντε ψυχολόγοι, τρεις από τον δήμο και δύο από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά να διαχειριστούν αυτό το τραγικό γεγονός.

«Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα!» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε για την Ιωάννα στην ιστοσελίδα του λυκείου.

«Το παιδί το είχαν δει καθηγητές καρδιολογίας, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δεν ανέβαζε πολλούς σφυγμούς, παρόλα αυτά γυμναζόταν, έκανε πολεμικές τέχνες και έκανε χορό. Δεν είχε τίποτα. Ο καλύτερος γιατρός που υπάρχει στην πατρίδα μας σήμερα, έλεγε δεν είναι τίποτα. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός», είπε στην εκπομπή «Τ- Live» ο παππούς της 15χρονης.

«Ήταν θέλημα Θεού» λέει ο παππούς της

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι έφυγε από την ζωή από παθολογικά αίτια, ενώ είχε γνωστά προβλήματα με την καρδιά του.

«Ήταν μία ατυχία, ένα θέλημα Θεού εν πάση περιπτώσει. Όλοι εκείνοι οι οποίοι ενεπλάκησαν φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Ήταν εξαιρετικοί οι γιατροί, οι καθηγητές δεν έχουμε κανένα παράπονο από κανέναν και μπορώ να σας πω ότι τους ευχαριστούμε όλους» τόνισε ο παππούς της 15χρονης μιλώντας στον Alpha.

Όταν ρωτήθηκε εάν το παιδί έπασχε από σπάνια πάθηση ο ίδιος τόνισε ότι «ήταν κάτι ελάχιστο την είχαν δει καθηγητές καρδιολογίας, δεν έπαιρνε ούτε φάρμακα ούτε τίποτα. Δεν ανέβαζε πολλούς σφυγμούς παρόλα αυτά όμως γυμναζόταν, έκανε πολεμικές τέχνες, χορό δεν είχε τίποτα».

«Την παρακολουθούσαν, κάτι ανεπαίσθητο είχε παρουσιάσει και επειδή έχουμε και γιατρό στην οικογένεια, ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν κάτι ανεπαίσθητο το οποίο ήθελε μία ιδιαίτερη προσοχή ας το πούμε. Ήταν ανακοπή, ήταν εντελώς άσχετο, αυτή την εντύπωση έχουμε» πρόσθεσε ο παππούς της έφηβης.

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή στη 15χρονη μαθήτρια

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, θα ακολουθήσουν -όπως σε κάθε περίπτωση θανάτου νεαρού ατόμου- περαιτέρω εξετάσεις για την πλήρη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης παθολογικού υπόβαθρου ή άλλου εξωγενούς παράγοντα.  Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κορίτσι φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Τρίκαλα: Θλίψη για τη 15χρονη μαθήτρια που πέθανε σε σχολική εκδρομή – «Έφυγε ένας άγγελος», είπε η συντετριμμένη  θεία της

Στη θλίψη βυθίστηκε η οικογένεια αλλά και οι συμμαθητές της 15χρονης μαθήτριας που πέθανε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα η μαθήτρια της Α’ Λυκείου από το 5ο σχολείο του Βύρωνα Αττικής την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό κέντρο περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε, καθώς είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στο ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν οι μαθητές βρέθηκαν δύο ψυχολόγοι του Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων για να ενημερώσουν τους συμμαθητές της 15χρονης και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Συγγενείς του παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το αγαπημένο τους πρόσωπο που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή και κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί.

«Το παιδί έφυγε. Πήγανε εκδρομή και εκεί το παιδί έμεινε από ανακοπή. Αν θέλετε να πείτε κάτι να πείτε ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί που έφυγε άδικα. Ένας άγγελος. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, λιποθύμησε, την πήγαν στο νοσοκομείο, έπαθε ανακοπή το παιδί», είπε μιλώντας στο Star η θεία της 15χρονης.

Συγγενής του κοριτσιού που μίλησε επίσης στο Star ανέφερε πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα απλά ανέβαζε κάποιους παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, κάποιες ταχυκαρδίες, κάποιες αρρυθμίες», είπε χαρακτηριστικά

Φως στα αίτια θανάτου που προκάλεσαν την καρδιακή ανακοπή αναμένεται να δείξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην άτυχη μαθήτρια.

Τρίκαλα: Απέλπιδες οι προσπάθειες της ανάνηψης της άτυχης 15χρονης

Στο  νυχτερινό κέντρο υπήρχε γιατρός που συνόδευε την εκδρομή των μαθητών στα Τρίκαλα ωστόσο παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να κάνει ανάνηψη στη 15χρονη και έτσι κλήθηκε εσπευσμένα το ΕΚΑΒ. «Είναι απαίτηση των καθηγητών και των συνοδών. Αυτό είναι στάνταρ. Δεν πάει συνοδός αν δεν συνοδεύει και γιατρός τις εκδρομές», δήλωσε ο Λουκάς Ντούβας πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Κατά τύχη υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε, την ανανήψει 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε. Ήρθε, αμέσως το ασθενοφόρο, έπαθε ένα επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγανε στο νοσοκομείο», είπε στον ΑΝΤ1 ο σοκαρισμένος  ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης.

Τρίκαλα: Επί 2 ώρες οι γιατροί έδιναν την μάχη τους για να σωθεί το παιδί

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη 1.15 π.μ., το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με καρδιοαναπνευστική ανακοπή και μυδρίαση, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επί δύο ώρες να προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία με όλα τα μέσα που διαθέτουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου, είπε ότι όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι γιατροί άρχισαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση. «Η κοπέλα παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, απινιδώθηκε και τοποθετήθηκε προσωρινός διαφλέβιος βηματοδότης. Επί δύο ώρες, ο επεμβατικός καρδιολόγος, ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων προσπαθούσαν με ΚΑΡΠΑ να την επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.

Ο διευθυντής του σχολείου

Ο διευθυντής του 5ου λυκείου Βύρωνα, Αλεξάτος Χαράλαμπος, στο οποίο άνηκε η νεαρή κοπέλα, δήλωσε στο Mega: «Τα παιδιά έφυγαν χτες, Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

»Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές».

Τρίκαλα: Επικοινώνησε με τους γονείς της 15χρονης η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως επικοινώνησε με τους γονείς της 15χρονης η οποία κατέλξηε τα ξημερώματα σε νυχτερινό μαγαζί των Τρικάλων, όπου βρισκόταν για σχολική εκδρομή από τον Βύρωνα.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος», αναφέρει η ανάρτησή της.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, η μαθήτρια, 15 ετών, από σχολείο του Βύρωνα, διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί. Κάποια στιγμή, περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και έχασε τις αισθήσεις της.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη.Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

5 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

5 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

5 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

5 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

5 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

6 ώρες ago