ΝΕΑ

«ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ»

Έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις του σχετικά με το θέμα της πληρωμής της συνδεδεμένης ενίσχυσης 2023 για την κορινθιακή σταφίδα, ο Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας, σε σχετική ανάρτησή του, εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς το λόγο που εκκρεμούν ακόμα οι πληρωμές σε κάποιους δικαιούχους παραγωγούς.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο κ. Κόλλιας, η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, μέχρι και αυτή τη στιγμή, σε ορισμένους παραγωγούς, οφείλεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, στην έλλειψη ενημέρωσης του συστήματος από τον ΕΛΓΑ.

Στη επίμαχη ανάρτησή του, ο Βουλευτή Κορινθίας αναφέρει τα εξής:

«Αμέσως μετά τις διαμαρτυρίες που δέχτηκα απο παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας, επικοινώνησα με το γραφείο του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας εξηγήσεις για την μη καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε αρκετούς δικαιούχους παραγωγούς.

Με ενημέρωσαν ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η μη καταβολή οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης του συστήματος απο τον ΕΛΓΑ για τα ποσοστά την ζημιών που απαλλάσσουν τον παραγωγό από την υποχρέωση να παραδώσει την αντίστοιχη με τη ζημιά ποσότητα.

Το θέμα έθεσα σήμερα και στην συνάντηση που είχα με την επόπτη του ΕΛΓΑ στη Κορινθία κα, Α. Πανταζοπούλου, η οποία, ως επικεφαλής κλιμακίου γεωπόνων, επισκέφτηκε τον νομό μας. Την ενημέρωσα για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στην κορινθιακή σταφίδα και της ζήτησα να ενημερωθεί πάραυτα ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ποσοστά των ζημιών.

Με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την διευθέτηση του θέματος.

Στην ίδια συνάντηση και παρουσία του εκπροσώπου του αγροτικού τομέα του Δήμου Σικυωνίων, κ. Α. Τυρλή, συζητήθηκε και το θέμα της διαφαινόμενης ακαρπίας στις καλλιέργειες βερυκόκων. Ένα σοβαρότατο θέμα, την λύση του οποίου θα διεκδικησουμε μέσω των ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης.

Παραμένω σταθερά στο πλευρό των παραγωγών μας.

Θα επανέλθω.».
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τις 4 έως τις 13 Απριλίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε συνδεδεμένες ενισχύσεις φυτικής παραγωγής της περιόδου 2022, ύψους 296 εκατ. ευρώ σε 225.000 παραγωγούς.

hlektragr

Recent Posts

Σαν σήμερα 21 Μαΐου

1819: Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης. 1864: Τα Επτάνησα προσαρτώνται στην…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Κωνσταντίνου και…

2 ώρες ago

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

16 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

16 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

16 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

16 ώρες ago