ΝΕΑ

Βελιγράδι: Αυτός είναι ο 14χρονος που προκάλεσε το μακελειό – Παιδί γιατρών και καλός μαθητής

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα (3/5) στο Βελιγράδι της Σερβίας, καθώς ένας 14χρονος μαθητής της 7ης τάξης του Δημοτικού εισέβαλε οπλισμένος στο σχολείο του, σκορπώντας τον θάνατο.

 

Ο νεαρός μαθητής μπήκε το πρωί της Τετάρτης στο κτήριο, φορώντας μαύρη κουκούλα. Άνοιξε πυρ κατά του φύλακα και στην συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τους μαθητές και τους καθηγητές του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μαθητής της 7ης τάξης εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στις 8:40 το πρωί, φορώντας μια μαύρη κουκούλα. Αρχικά άνοιξε πυρ εναντίον του φύλακα, με τον οποίο είχε μία λογομαχία, και μετά άρχισε να πυροβολεί μαθητές και καθηγητές στον διάδρομο και μέσα στην τάξη της ιστορίας. Ο 14χρονος δράστης πυροβολούσε με δύο πιστόλια, το ένα εκ των οποίων ήταν CZ 99 ενώ στο ντουλάπι του βρέθηκαν και βόμβες μολότοφ. Δείτε βίντεο από την σύλληψη του δράστη:

 

Ο φύλακας του σχολείου έχασε τη ζωή του, όπως και 8 μαθητές. Η δασκάλα της ιστορίας, που έπεσε επίσης θύμα της επίθεσης, χαροπαλεύει σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε άμεσα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η δασκάλα που αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή, μετά την ένοπλη επίθεση του 14χρονου.
Ο φύλακας του σχολείου έχασε τη ζωή του, μετά από έντονη λογομαχία που είχε με τον επιτιθέμενο.

Όπως αποκαλύπτουν τοπικά μέσα, ο 14χρονος συλληφθείς είναι παιδί γιατρών και ονομάζεται Κόστα Κετσμάνοβιτς. Ο μαθητής φέρεται να είχε πολύ καλές σχολικές επιδόσεις, και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, δεχόταν πειράγματα από τους συμμαθητές του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που έρχονται στο φως, ο δράστης «πήρε μονάδα στην ιστορία και μετά τρελάθηκε. Πυροβόλησε την δασκάλα Ιστορίας στο γραφείο και μετά και τους φίλους του. Τα είχε όλα Α (σ.σ. βαθμούς) και όλοι τον λέμε σπασίκλα», λένε οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου.

Μακελειό στο Βελιγράδι:  Γονείς και μαθητές σε κατάσταση σοκ – Τι είπαν αυτόπτεις μάρτυρες

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, ουρλιάζοντας. Ήρθαν γονείς, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε ένας μαθητής στο σερβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, πατέρας ενός από τους μαθητές του σχολείου, είπε ότι η κόρη του ήταν στο σχολείο την ώρα του περιστατικό και κατάφερε να διαφύγει.

«Το αγόρι πυροβόλησε πρώτα τον δάσκαλο και μετά άρχισε να πυροβολεί τυχαία», είπε ο Μιλόσεβιτς στον τηλεοπτικό σταθμό N1. «Είδα τον σεκιούριτι ξαπλωμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίματα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι ο δράστης ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει πρόσφατα στην τάξη τους».

 

Ο Ζόραν Κέσιτς, Σέρβος κωμικός και πατέρας ενός μαθητή στο σχολείο, ήταν ένας από τους ανήσυχους γονείς που έσπευσαν έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα για να μάθουν τι συνέβη. «Δεν ξέρω τι να πω, είναι φρικτό… είμαι πολύ ταραγμένος… τα παιδιά μας όλα φοιτούν εδώ», δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά αρχικά νόμιζαν ότι κάποιος πετούσε κροτίδες και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων, ο μαθητής που πυροβόλησε δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανέναν.

Άλλα παιδιά ανέφεραν: «Φοβηθήκαμε, έγινε χάος, πανικός. Κρυβόμασταν. Πυροβόλησε τον φύλακα στο κεφάλι».

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σχετικά σπάνιοι στη Σερβία, η οποία έχει πολύ αυστηρούς νόμους για τα όπλα, αλλά η οπλοκατοχή στη χώρα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Τα δυτικά Βαλκάνια είναι πλημμυρισμένα από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα μετά από πολέμους και αναταραχές στη δεκαετία του 1990. Το 2019, υπολογίστηκε ότι υπάρχουν 39,1 πυροβόλα όπλα ανά 100 άτομα στη Σερβία.

hlektragr

Recent Posts

Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι…

3 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Κοινωνική Πολιτική στην Πράξη

Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη συνεχίζει με μια ακόμα…

3 ώρες ago

Το νέο ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

Σε συνέχεια των Αποφάσεων της 11ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και κατόπιν πρόσκλησης συνήλθαν σε συνεδρίαση…

3 ώρες ago

Λουτράκι: Εθελοντική στείρωση αδέσποτων γατιών, το Σάββατο 1 & την Κυριακή 2 Ιουνίου

Σάββατο1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 Club Hotel Casino Loutraki Με την συμμετοχή των: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ…

4 ώρες ago

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Διεθνείς Αγώνες Πρακτικής Σκοποβολής Canal Challenge στην Κόρινθο

Ο Όμιλος Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας (ΟΑΣΚ) διοργανώνει τον Διεθνή Αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής CANAL CHALLENGE που…

4 ώρες ago

Ποδηλατοβόλτα στην Κόρινθο

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που είναι η 3η Ιουνίου, ο Δήμος…

5 ώρες ago