ΝΕΑ

Τραγωδία στα Τέμπη – Σκέρτσος μετά τις διώξεις: Η δικαιοσύνη προχωράει, δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε ανακοίνωση προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα και στα δύο μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκε τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η «δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις». «Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες» επισημαίνεται δε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών. Η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία.

Τσαπανίδου για Τέμπη: Κόλαφος για Μητσοτάκη-Καραμανλή η ποινική δίωξη στον Σπ. Πατέρα

«Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, κ. Πατέρα, για παράβαση καθήκοντος για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ταυτόχρονα, η δίωξη και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη καταρρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι η μετάταξη ήταν νόμιμη», σημειώνει η ίδια και τονίζει:

«Η προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών τελικά είχε ημερομηνία λήξης». «Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη είναι εγκληματικές και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο», καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Ασκήθηκε δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των Τεμπών καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (28/4) ασκήθηκε ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα. Ο εφέτης ανακριτής βάζει και άλλα πρόσωπα στο κάδρο και γι’ αυτό ασκήθηκαν πρόσθετες διώξεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ και δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν για τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, αφού το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και εκείνος προσελήφθη στα 59 του.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

8 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

10 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

12 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

12 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

12 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

13 ώρες ago