ΝΕΑ

Τουρκία: Ο Ερντογάν πάσχει από γαστρεντερίτιδα, αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας

Μετά την έντονη ανησυχία για την υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ειδικά έπειτα από την αναβολή των εγκαινίων του νέου πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, εξηγώντας ότι ο Ερντογάν πάσχει από γαστρεντερίτιδα.

 

«Η υγεία του προέδρου είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά. «Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί», διευκρίνισε ο υπουργός.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν του συνέστησαν την ακύρωση των χθεσινών και των σημερινών εμφανίσεών του, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία αναβλήθηκε για τις 4 το απόγευμα.

Ο Ερντογάν είχε ακυρώσει την δια ζώσης παρουσία του στην εκδήλωση, μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης.

 

Προσπαθώντας να διαλύσει τις φήμες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της παρουσίας του Ερντογάν σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαρετίν Αλτούν, απαντώντας στις φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα, έγραψε στο Twitter: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ερντογάν».

Η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως παραμένει, πάντως, σε εύθραυστη κατάσταση, μετά την κατάρρευση που είχε προχθές (25/4) ο Τούρκος πρόεδρος στο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής. Έχοντας ακυρώσει όλες τις χθεσινές του προεκλογικές εμφανίσεις και εκφράσει την επιθυμία να επανέλθει σήμερα στα καθήκοντά του, ο Ερντογάν ανέβαλε την σημερινή του εμφάνιση στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου για τις 16:00 το απόγευμα, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πάει στις 13:30.

Το τελευταίο αυτό γεγονός ενισχύει την αβεβαιότητα γύρω από την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν, την ώρα που η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία κορυφώνεται, ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου. Χθες (26/4), ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις χθεσινές περιοδείες και δημόσιες εμφανίσεις του.

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο Ερντογάν μέσω ανάρτησής του στο Twitter, η απόφαση ελήφθη ύστερα από σύσταση των γιατρών του. «Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι με τη συμβουλή των γιατρών μας», είπε. Τον Τούρκο πρόεδρο αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον εκλογικό του αντίπαλο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ιατρική ομάδα υποβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο σε εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας σοβαρής ασθένειας. Στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν διαβεβαιώνουν πως ο αρχηγός τους είναι καλά, αλλά παραδέχονται πως ίσως να γίνουν κάποιες αλλαγές και να χαλαρώσει το βεβαρημένο προεκλογικό πρόγραμμά του.

Η εικόνα εξάντλησης του Ερντογάν προβληματίζει πολιτικούς αναλυτές της φιλοκυβερνητικής παράταξης και εύχονται ο Τούρκος πρόεδρος να επανέλθει γρήγορα στον προεκλογικό αγώνα. Οι αναλυτές τονίζουν πως απέναντί του έχει την εικόνα μιας δυναμικής αντιπολίτευσης, με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να πλαισιώνεται από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς και την πρόεδρο του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

13 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

13 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

13 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

14 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

14 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

15 ώρες ago