ΝΕΑ

Πρωτομαγιά 2023: Πώς θα κινηθούν τα πλοία και τα τρένα – Ποιες ώρες θα τραβήξουν χειρόφρενο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Πρωτομαγιά 2023: Κάθε χρόνο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνουν απεργία ή στάση εργασίας για την Πρωτομαγιά 2023, ενώ οι εργαζόμενοι συμμετέχουν και στις πορείες και διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου.

 

Τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για την 1η Μαΐου 2023, γνωστοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο τους.

«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Απευθύνεται δε, κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων του οργανισμού στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1η του Μάη 2023, στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

Πρωτομαγιά 2023: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00 σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ για πραγματοποίηση στάσεων εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα αναμένεται να είναι τα τρένα της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, τη Δευτέρα 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από την Hellenic Train.

Πρωτομαγιά 2023: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης απεργίας

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε γενική απεργία, κρατώντας τα πλοία δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.
«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Επισημαίνει ότι το ναυτεργατικό δυναμικό αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα των συναδέλφων, υπερασπίζοντας τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των νόμων για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη στελέχωσή τους, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ο κ. Τσικαλάκης αναφέρει ότι η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σκιάζεται ιδιαίτερα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία με τα χιλιάδες αθώα θύματα, αλλά και με τον εμφύλιο που μαίνεται στο Σουδάν τις τελευταίες μέρες, τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας αλλά και τις υπόλοιπες πολεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Πρωτομαγιά 2023: Τι ώρα είναι οι πορείες στην Αθήνα

Έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και έχουν οριστεί για τις 10:00 στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.

Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.

Επίσης, στις 10:30:

Συμβολή λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας: Διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές.

hlektragr

Recent Posts

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024)

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024) Ανακοινώνεται ότι για…

8 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

8 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

10 ώρες ago

2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Σε περίπου 2,9 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν…

10 ώρες ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

10 ώρες ago

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -250- γραμμάρια κάνναβης…

11 ώρες ago